11. 12. 2018 - 17:26
JEDAN OD NAJVEĆIH IGRAČA REDSA SE ISPOVIJEDIO: Nisam želio...
907
Shares
JEDAN OD NAJVEĆIH IGRAČA REDSA SE ISPOVIJEDIO: Nisam želio biti takav kapiten i uvijek ću žaliti za tim

VELIKI STEVIE G

JEDAN OD NAJVEĆIH IGRAČA REDSA SE ISPOVIJEDIO: Nisam želio biti takav kapiten i uvijek ću žaliti za tim

Sport.ba
11. 12. 2018 - 17:26
0
Shares

Teško je pronaći razlog da se ne snimi dokumentarac o Stevenu Gerrardu. Nevjerojatna karijera igrača kojega smo i mi dobro upoznali ostala je od početka do kraja vezana samo uz jedan klub. Već i na taj način “Make Us Dream”, koji je kao pravi sportski dragulj prepoznao i Amazon putem kojega se film može vidjeti, postaje ne samo dokumentarac o Gerrardu već i o Liverpoolovim navijačima, a oni su posebno emotivni.

alonso-gerrard

Ali, to je za igrača dodatni teret. Domaći dečko uvijek u Redsima mora dati više, pogotovo ako je kapiten.

"Nisam želio biti jedan od onih kapitena koji nisu osvojili ništa s Liverpoolom." – kaže Gerrard u filmu jasno ukazujući o kakvom se pritisku radi. Redatelj filma Sam Blair vješto je sagovornike umjesto u sliku smjestio u off, iza arhivskih snimaka koje pokazuju Gerrarda od najranijih nogometnih dana gdje se posebno ističe pobjeda malih Redsa od 27-0 u kojoj je jedan od slavnijih Liverpoolovih kapitena zabio 12 golova. Zaobiđimo hronologiju pa krenimo s osobom s kojom je uspjehe dijelio upravo odmalena, Michaelom Owenom.

benitez

 "Imao sam dosta uzora u momčadi koje sam želio ispratiti igrom, Fowlera, McManamana, Redknappa, Carraghera i Owena. Pogotovo njega jer smo bili kao odraz jednoga prema drugome toliko dugo." – kaže Gerrard. I onda je Owen jednostavno otišao. No, nije to ni blizu razočaranjima koja će Gerrard doživjeti kasnije u karijeri.

Ne toliko od suigrača koliko od vlasnika i trenera. Posebna priča je ona s Rafaelom Benitezom. Dobar dio dokumentarca je rasprava o hladnom španjolskom treneru kojega Stevie G. nije mogao skuhati.

"Rafa je iz mene najbolje izvlačio s distance. Običavao je provocirati me. Možda mi nije nikada iskazivao emociju koju sam želio, ali dobio je od mene najbolje igračke godine." – kaže slavni Liverpoolov kapiten.

Upravo pod Benitezom izboreno je ono nevjerojatno osvajanje Lige prvaka 2005. godine u Istanbulu. Nakon 3:3 i produžetaka, pobjeda je došla nakon jedanaesteraca. Ipak, nakon neopisivog veselja, i dalje između Beniteza i Gerrarda nije “klikalo”. Jedan je trener ipak onaj kojega se kapetan Redsa voli sjetiti na poseban način.

"Gerard Houllier bi sjeo s mojom majkom i ocem i pitao što sam jeo, kamo izlazim. Želio je da živim kao profesionalni nogometaš i u to me i pretvorio." – rekao je podsjećajući se u jednom trenutku i na Sammyja Leeja, Phila Thompsona, trenere iz mlađih kategorija. "Bili su za mene očinske figure koje su mi pomogle da postanem lider kakav sam bio" – kaže Gerrard.

steven-gerrard

 

(Sport.ba)

Učitaj još novosti