10. 12. 2018 - 22:43
MANCHESTER UNITED IDE U NOVOGODIŠNJU KUPOVINU: Crveni đavoli...
907
Shares
MANCHESTER UNITED IDE U NOVOGODIŠNJU KUPOVINU: Crveni đavoli će odvojiti 100 miliona za jednog od najboljih igrača SERIE A

SERIE A

MANCHESTER UNITED IDE U NOVOGODIŠNJU KUPOVINU: Crveni đavoli će odvojiti 100 miliona za jednog od najboljih igrača SERIE A

Sport.ba
10. 12. 2018 - 22:43
0
Shares

MANCHESTER UNITED trebao bi platiti 90 miliona funti, odnosno nešto manje od 100 miliona eura, ako želi dovesti stopera Napolija Kalidoua Koulibalyja.

Ovako tvrdi engleski Times koji dodaje da je senegalski stoper glavna meta Josea Mourinha u zimskom prijelaznom roku. Mourinho je htio ojačati obranu Uniteda još na ljeto, ali klub nije uspio dovesti nikoga. Kao Unitedove mete spominjali su se Jerome Boateng, Harry Maguire i Diego Godin.

kalidou-koulibaly

"Vlasnik Napolija Aurelio De Laurentiis naznačio je kako Koulibalyja smatra centralnom figurom ekipe koja se nalazi na drugom mjestu Serie A i predvodi svoju grupu Lige prvaka kolo prije kraja grupne faze. De Laurentiis bi se mogao predomisliti ako Napoli kojim slučajem ne osigura prolazak grupe, ali klub nije pod velikim financijskim pritiskom", piše Times.

Unitedova obrana ove sezone je u Premiershipu do sada primila 26 golova, što znači da su statistički četvrta najgora obrane lige, zajedno s Bournemouthom koji je primio isti broj pogodaka. Nalaze se na 6. mjestu Premiershipa s 26 bodova, 16 manje od vodećeg Liverpoola.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti