08. 12. 2018 - 22:42
Barcelona razbila Espanyol, ČUDESNI Messi postigao dva...
907
Shares
Barcelona razbila Espanyol, ČUDESNI Messi postigao dva FANTASTIČNA gola!

ŠPANSKA PRIMERA

Barcelona razbila Espanyol, ČUDESNI Messi postigao dva FANTASTIČNA gola!

Sport.ba
08. 12. 2018 - 22:42
0
Shares

Barcelona je lakše od očekivanog riješila gradski derbi kod Espanyola 4:0 u 15. kolu La Lige. Lionel Messi imao je svoj show uz dva gola iz slobodnih udaraca i jednu asistenciju, a ostala dva gola potpisali su Luis Suarez i Ousmane Dembele, te su tako Katalonci su ponovno ostali sami na liderskoj poziciji nakon remija Seville kod Valencije (1:1).

messi2

Ekipa Ernesta Valverdea riješila je pitanje pobjednika već u prvom poluvremenu, kada je bilo 3:0. Espanyol je u 17. minuti načeo čudesni Messi, koji je pogodio iz slobodnog udarca s desne strane za veliko vodstvo.

Na 2:0 u 26. minuti poslije asistencije Argentinca povisio je Dembele prekrasnim udarcem s lijeve strane šesnaesterca u gornji suprotni ugao, dok je treći gol zabio Suarez iz "mrtvog ugla" kroz noge golmanu Diegu Lopezu.

U drugom dijelu Barca je samo odradila započeti posao, a rivala je dotukao Messi drugim golom iz slobodnog udarca na utakmici. Sada iz još veće daljine jedan od najboljih nogometaša u historiji savršeno je pogodio i postavio konačnih 4:0 te postao prvo ime susreta te igrač utakmice. Također, Argentinac se s dva gola izjednačio sa Stuanijem, napadačem Girone, na listi strijelaca s 11 golova.

Time je Blaugrana slavila u četvrtoj uzastopnoj utakmici u svim natjecanjima, uz 12 postignutih golova i svega dva primljena. 

messi

messi3

messi4

barc

messi5

messi6

(Sport.ba)

Učitaj još novosti