08. 12. 2018 - 23:27
DRAMA U RIMU! Lazio iz nepostojećeg penala u 96. minuti stigao...
907
Shares
DRAMA U RIMU! Lazio iz nepostojećeg penala u 96. minuti stigao do vodstva, a onda Sampdorija u 99. minuti stigla do poravnanja!

SERIE A

DRAMA U RIMU! Lazio iz nepostojećeg penala u 96. minuti stigao do vodstva, a onda Sampdorija u 99. minuti stigla do poravnanja!

Sport.ba
08. 12. 2018 - 23:27
0
Shares

Lazio je na "Olimpicu" dočekao Sampdoriju, a nakon velike drame u finišu nije bilo pobjednika, meč je okončan sa 2:2 (0:1).

2

U 15. minutu Immobile postiže pogodak za "Nebeskoplave", ali ga je sudija Davide Massa razočarao, našao se Italijan u ofsajd poziciji.

Samo sedam minuta kasnije, Sampdorija stiže do prednosti, Murru pronalazi Quagliarellu, a iskusni napadač matira Strakoshu za 1:0 u korist Đenovljana.

Mogao je Lazio do izjednačenja samo pet minuta kasnije, ali je Audero obranio pokušaj Immobilea iz izgledne pozicije.

Do kraja prvog dijela nije bilo promjene rezultata, da bi nakon 10 minuta igre u nastavku Immobile dodao loptu kao Parolu, koji dobro šutira, ali je za malo bio neprecizan, lopta je prohujala pored desne stative.

Nova šansa za Lazio, koji je večeras dominirao, igrao se 73. minut kada je Correa priprijetio Audaru, ali je golman Sampdorije ponovo bio na visini zadatka.

Ipak, u 79. minutu, nemoćan golman gostujuće ekipe, Parolo je izveo korner, a najbolji u skoku bio je Acerbi, koji poravnava rezultat.

U 86. minutu nova dobra šansa za "Nebeskoplave", odlično je skočio Sergej Milinković-Savić nakon jednog centaršuta, ali je lopta otišla sa spoljne strane lijeve stative.

Drama u finišu, gosti u drugom minutu nadoknade ostaju sa igračem manje, Bereszynski dobija direktan crveni karton, da bi potom sudija nakon konusultovanja VAR-a donio odluku da u petom minutu nadoknade svira penal za domaćina.

Immobile je preuzeo odgovornost i matirao Audara za poptuni preokret. 

Ipak, tu nije bio kraj, potpuni haos u finišu, Lazio u 10. minutu nadoknade ipak prima gol, Saponara je matirao Strakoshu na veliko razočarenje domaćih navijača. Majstorski gol fudbalera Sampdorije.

1

(Sport.ba)

Učitaj još novosti