03. 12. 2018 - 09:10
FURY DOKAZAO KLASU U RINGU, A ONDA ODUŠEVIO PLANETU: Evo šta...
907
Shares
FURY DOKAZAO KLASU U RINGU, A ONDA ODUŠEVIO PLANETU: Evo šta je uradio s cjelokupne zarade, Mayweather se može u rupu zavuči nakon ovoga

SVE DONIRAO SIROMAŠNIMA

FURY DOKAZAO KLASU U RINGU, A ONDA ODUŠEVIO PLANETU: Evo šta je uradio s cjelokupne zarade, Mayweather se može u rupu zavuči nakon ovoga

Sport.ba
03. 12. 2018 - 09:10
0
Shares

Tyson Fury je u "Staples Centru" pokazao svima u meču protiv Wildera da je opet onaj stari, i da su teški dani definitivno iza njega. Iako je dva puta bio na podu, izborio je remi i priliku za revanš, a onda i povratak pojasa. 

Pokazao zašto je bez premca i van ringa: Fury napravio pravi show o kojem će se dugo pričati

BORBA ZA PAMĆENJE BEZ POBJEDNIKA: Fury dominirao većim dijelom meča, a onda dva puta patosiran

Prije samo dvije godine Tyson Fury se borio s velikom depresijom. Odao se raznoraznim porocima i prežderavao se, a što je dovelo do toga da je čak težio 170 kila i bio pred oduzimanjem vlastitog života. Ipak, uslijedio je gotovo čudesan povratak - samo dvije godine poslije, "Gypsy King" se vratio i oduševio sve u borbi protiv Deontay Wildera.

JE LI MOGUĆE DA JE OVO PREŽIVIO: Wilder u stilu Muhameda Alija patosirao Furyja, ovaj nemoćno ležao

fury2

Dominirao je bivši prvak kroz cijeli meč u Los Angelesu, ali na kraju se suci nisu mogli odlučiti ko je bio bolji te su meč proglasili neriješenim rezultatom. Sam Fury je bio jako emotivan poslije borbe, a svoj veliki povratak je posvetio svima koji imaju slične psihičke probleme.

FURY O WILDERU: "Uh to je veliki šampion, ali nije bilo šanse da ostanem na podu nakon nokdauna"

fury

"Prije dvije godine sam imao velikih psihičkih problema. No, pokazao sam da svi koji imaju takve probleme da se mogu izvući iz toga. Ljudi, svi vi koji se borite s istim problemom, ovo sam napravio za vas. Ako sam se ja uspio izvući iz svega toga, onda možete i vi. Zato, dajte sve od sebe i idemo dalje. Ja sam uz vas, idemo to odraditi kao tim", rekao je Irac.

wilder-nokaut-furyja

Uz sve to, Fury je pokazao da suosjeća sa svim ljudima, a i da je veliki humanitarac. Naime, on će sav novac koji je dobio nakon borbe s Wilderom pokloniti siromašnima, a riječ je o čak 10 miliona eura. 

"Želim pomoći ljudima koji si sami ne mogu pomoći. Izgradit ću kuće za beskućnike jer novac ne mogu ponijeti sa sobom u grob. Bolje da s njim učinim nešto dobro", rekao je Fury i oduševio sve u vremenu gdje se nažalost cijene samo novčanice.

PRIJE MEČA NAJVEĆI NEPRIJATELJI, NAKON NJEGA BRAĆA: Hronologija meča Furya i Wildera

wilder-srusio-furyja

"Kada se se vratim kući, izgradit ću domove za siromašne, te organizovati ustanove za odvikavanje od poroka."

wilder-fury1Tako je otac četvero djece odlučio je kako neće potrošiti ni centa na sebe, ali ni na svoju porodicu. Želi da mu djeca nauče cijeniti novac i sami zarađivati za život.

fury-provocira-wildera

"Lako je trošiti novac koji je zaradio neko drugi. Ja sam svoj novac zaradio na izuzetno težak način, a moja djeca neće živjeti na račun mog imena. Sami će zaraditi svoj novac i naučiti će se nositi s obavezama", zaključio je sjajni britanski bokser i pobrao simpatije širom svijeta. Ujedno, poslao je i indirektno poruku Floyd Mayweatheru, koji se hvalisa milionima i troši na najveće moguće gluposti...

fury2

tyson-fury

tyson-fury

tyson-fury

fury

tyson-fury-world-champion

fury

fury

fury

fury

(Sport.ba)

 

Učitaj još novosti