02. 12. 2018 - 07:07
JE LI MOGUĆE DA JE OVO PREŽIVIO: Wilder u stilu Muhameda Alija...
907
Shares
JE LI MOGUĆE DA JE OVO PREŽIVIO: Wilder u stilu Muhameda Alija patosirao Furyja, ovaj nemoćno ležao

SPEKTAKL U LOS ANGELESU

JE LI MOGUĆE DA JE OVO PREŽIVIO: Wilder u stilu Muhameda Alija patosirao Furyja, ovaj nemoćno ležao

Sport.ba
02. 12. 2018 - 07:07
0
Shares

Deontay Wilder i Tyson Fury boksali su 12 rundi u Los Angelesu u meču godine koji je završio bez pobjednika! Wilder je ostao WBC prvak, iako je dvaput rušio Furyja, ali nije ga uspio pobijediti i obojica su ostala neporažena. Tyson Fury je dominirao 10 rundi, plesao je u ringu i pokazao djelić magije kojom je srušio Klička, ali dvaput je pogriješio i to ga je vjerovatno koštalo pobjede.

1

Prvi je put, u devetoj rundi, spustio glavu i primio udarac nakon kojeg je završio na podu. Nije bio previše uzdrman i brzo se vratio u meč i nastavio dominirati, ali u 12. rundi Wilder je pokazao zašto je prvak. Razoran udarac desnom pa kroše ljevicom i svi su mislili da je Fury 'zaspao'. Ali irski div ne samo da je ustao, već je uzvratio i uzdrmao Wildera! Da nije bilo ta dva nokdauna, Fury bi glatko dobio sudijskom odlukom jer ovo je, veći dio meča, bila škola boksa.

Nevjerovatno je bilo da čovjek od 206 centimetara i 116 kilograma izgleda poletnije i brže od 20 kila lakšeg prvaka. Direkti, kretanja, eskivaža... Fury je držao lekciju boksa Wilderu koji mu do devete runde nije mogao ništa. 

2

Još nevjerovatnije je što je Fury ovakvu predstavu imao tri godine nakon pobjede protiv Klička, nakon borbe protiv depresije i raznih poroka. Uzeli su mu sve pojaseve, imao je i 170 kilograma, ali vratio se boksu i pokazao da je u vrhu. Gyps King se vratio, možda i jači nego prije. Nakon ove borbe, to je sad svim jasno.

fury-provocira-wildera

Ako ništa drugo, najmanje što svi ljubitelji boksa zaslužuju je revanš između ove dvojice. Jedva ga čekamo!

wilder-srusio-furyja

wilder

wilder-fury1

wilder-fury

fury-wilder

fury-u-naletu

(Sport.ba)

Učitaj još novosti