02. 12. 2018 - 11:13
PRIJE MEČA NAJVEĆI NEPRIJATELJI, NAKON NJEGA BRAĆA:...
907
Shares
PRIJE MEČA NAJVEĆI NEPRIJATELJI, NAKON NJEGA BRAĆA: Hronologija meča Furya i Wildera

WBC

PRIJE MEČA NAJVEĆI NEPRIJATELJI, NAKON NJEGA BRAĆA: Hronologija meča Furya i Wildera

Sport.ba
02. 12. 2018 - 11:13
0
Shares

Wilder, svaka ti čast, sjajan si borac i neustrašivi ratnik. Ne samo to, pravi si šampion i dobar čovjek, to je u ringu nakon sjajnog meča rekao Tyson Fury svom protivniku. Koji dan prije toga Wilderov prst bio mu je u oku.

30ae0cc5f4d761d0b201

Večer prije borbe zaštitari su ga micali od Wildera. Vratimo se još malo unatrag, čak tri presice su morali odgoditi zbog netrpeljivosti i kratkog fitilja između Tysona Furyja i Deontaya Wildera, koji su boksali u Los Angelesu neriješeno.

0992f2ececa53683f89b

Wilderu je ostao WBC pojas u sjajnom meču u kojem je dvaput rušio Furyja, ali Tyson Fury je dominirao u 10 od 12 rundi i suci su odlučili da nema pobjednika.

"Obojica smo dali sve od sebe, sve što smo mogli dati. Na kraju je to i najvažnije. Mi smo najbolji na svijetu i međusobno se silno poštujemo. Kad u ringu imaš dva ratnika, onda je i meč sjajan. Dokazali smo to večeras i želim ovo ponoviti." - odgovor je Deontaya Wildera, koji je odjedanput postao super s Furyjem.

Da ih je netko slušao sa strane, ko nije upućen u problematiku njihovog odnosa, mislio bi da su prijatelji od djetinjstva, vjenčani kumovi, komšije... 

No pokazali su da je sav ona show prije meča baš to - show. Ništa drugo. Ono što je bitno je ring, ponašanje u njemu i ponašanje nakon borbe, a tu su obojica prošla test. Sve one uvrede, verbalni i fizički okršaji na presicama, unošenje u lice, dio su showa.

Onaj pravi show pokazali su nam u ringu.

Boks se vratio, Gypsy King se vratio

cbee22a707d24668a96b

(Sport.ba)

Učitaj još novosti