30. 11. 2018 - 23:04
HAOS NA VAGANJU! Fury želio FIZIČKI da se obračuna sa...
907
Shares
HAOS NA VAGANJU! Fury želio FIZIČKI da se obračuna sa Wilderom, obezbjeđenje ga OTJERALO sa pozornice!

ATMOSFERA PRED MEČ JE NA VRHUNCU

HAOS NA VAGANJU! Fury želio FIZIČKI da se obračuna sa Wilderom, obezbjeđenje ga OTJERALO sa pozornice!

Sport.ba
30. 11. 2018 - 23:04
0
Shares

U nedjelju oko tri ujutro po evropskom vremenu, u ring ulaze Deontay Wilder i Tyson Fury u najiščekivanijoj borbi godine za WBC pojas.

5

Borci su večeras u 22 sata po evropskom vremenu odradili vaganje u centru Los Angelesa. Napetosti nije nedostajalo. Prvi na vaganje je izašao Fury uz velike ovacije okupljenih.

Nakon njega je na vagu stao prvak Wilder. Zanimljivo, Wilder je na vaganje izašao u posebnoj maski. S druge strane ga je Fury provocirao i tražio sukob, no Wilder nije obraćao pozornost na Britanca.

6

Nakon što je vaganje završilo, borci su stali jedan nasuprot drugoga, no nisu im dali da se ozbiljnije približe. Fury je tražio fizički kontakt, pokušao je doći do Wildera, no zaštitari su ga u tom naumu zaustavili i potjerali s pozornice.

Fury u Los Angelesu napada Wilderov WBC pojas. Prošli mjesec zbog sukoba i vrijeđanja već su propale tri njihove presice. Razdvajali su ih zaštitari, a na posljednjoj presici došlo je do masovnog naguravanja te su se jedan drugome unijeli u lice.

4

Amerikanac je neporažen u profesionalnoj karijeri, u 40 mečeva ostvario je svih 40 pobjeda, od toga 39 nokautom. Mnogi kritiziraju njegovu boksersku tehniku, govore da Furyja jedino može dobiti na snagu i nokaut, dok Britanac najviše šanse ima ako uspije odvesti borbu do odluke sudaca. Na taj način pobijedio je Vladimira Klička prije tri godine, a ovo mu je prva prava borba otkada se vratio u profesionalni boks.

wilder4

"Danas je moja godišnjica. Tri godine otkada sam otišao u Njemačku i razbio Vladimira Klička po cijelom Düsseldorfu. Za tri dana, isto ću učiniti Wilderu", rekao je Fury, na što je Amerikanac uzvratio:

1

"Ovo su dva najbolja teškaša na svijetu. Ovo je trenutak koji sam čekao cijelu svoju karijeru. Ovo je moje vrijeme. Fury je imao svoje vrijeme kad je pobijedio Klička. Pokazat ću vam svima koliko dobro mogu boksati. Koliko mogu dominirati. Razbit ću ga i nokautirati."

7

2

wilder

wilder3

fury

fury

wilder2

(Sport.ba)

Učitaj još novosti