02. 12. 2018 - 13:14
LEGENDE BOKSA ZGROŽENE:" Sramoto jedna! Vrati licencu",...
907
Shares
LEGENDE BOKSA ZGROŽENE:

WBC

LEGENDE BOKSA ZGROŽENE:" Sramoto jedna! Vrati licencu", "Cijeli svijet je vidio ko je bolji"

Sport.ba
02. 12. 2018 - 13:14
0
Shares

S jedne strane dominacija Tajsona Fjurija 10 rundi, s druge dva nokdauna Deonteja Vajldera i borba godine je na kraju završena neriješeno! Međutim, bokserski svijet smatra da je Fjuri oštećen prikikom glasanja sudija, a Meksikanac Alehandro Rohina posebno se našao na udaru.

On je presudio u korist Vajldera sa 115:111, kom je dao prednost u prve četiri runde. Druga dvojica, Taper i Edvards, su u drugoj, trećoj i četvrtoj četvrtini glasali za Fjurija, a s tim se slaže i cjelokupna javnost.

cbee22a707d24668a96b

"Gledam tu karticu i prosto ne mogu da objasnim kako je došao do tog rezultata. Sramota. Trebalo bi da vrati licencu." - rekao je bivši bosker Pol Malinjani, a sada komentator.

Pomenuti Taper je glasao u korist Fjurija sa 114:110, dok je Edvards napisao 113:113.

"Mislim da bi trebalo naći kvalitetne sudije, ovi su grozni. Fjuri je miljama bio od Vajldera prema svemu šta je pokazao. Svi vide ko je pobednik." - rekao je legendarbni bokser Lenoks Luis.

Sam Fjuri je bio nevjerovatno smiren i pozvao je da navijači procijene ko je bio bolji, dok je njegov trener Ben Dejvison rekao:

"Uništili su jedan od najvećih povrataka u svijetu sporta. Moraš da budeš bolestan da bi nešto tako učinio. Zgadili su mi se."

(Sport.ba)

Učitaj još novosti