25. 11. 2018 - 18:16
Ovu su DVA TENISERA koji će prekinuti vladavinu VELIKE TROJKE!
907
Shares
Ovu su DVA TENISERA koji će prekinuti vladavinu VELIKE TROJKE!

TAKO MISLI NEKADAŠNJI NAJBOLJI IGRAČ SVIJETA

Ovu su DVA TENISERA koji će prekinuti vladavinu VELIKE TROJKE!

Sport.ba
25. 11. 2018 - 18:16
0
Shares

U teniskom svijetu godinama nema novina: Novak Đoković, Rafael Nadal i Roger Federer se smjenjuju na prvom mjestu ATP liste, uglavnom osvajaju najveće turnire, a svaki njihov međusobni susret je kvalitetom daleko iznad bilo kojeg drugog. Ipak, postavlja se pitanje da li će se u 2019. godini stvari promijeniti?

rusedski

Postoje indikacije da dominaciju vodeće trojke mogu da razbiju ili barem umanje dva mlada asa - Alexander Zverev i Karen Khachanov. Upravo je tog uvjerenja nekada najbolji teniser planete Greg Rusedski.

zverev

- Čekali smo godinama da neko od mladića napravi proboj i sada vidimo da ova dva momka kucaju na velika vrata. Ne zaboravite da Zverev ima tek 21 godinu i da ima još mnogo sezona ispred sebe - rekao je Rusedski.

stan-wawrinka

Podsjetimo, velika trojka svjetskog tenisa je osvojila sve grand slam turnire u posljednje dvije sezone, prethodni put ih je iznenadio Stan Wawrinka koji je uspio 2016. da ponese kući trofej sa US Opena.

djokovic

A zašto je izabrao baš ovu dvojicu mladića? Jedni su od rijektih mladih tenisera koji su uspjeli da uzmu skalp Novaku Đokoviću i da, uostalom, nemaju negativan omjer sa njim.

Pogotovo upada u oči da su mladići savladali Đokovića u direktnoj borbi za trofej u finalima prestižnih turnira. Khachanov je slavio u Parizu rezultatom 7:5, 6:4, dok je Zverev slavio na završnom turniru u Londonu sa 6:4, 6:3.

khachanov3

Ovo daje razloga za optimizam mladićima koji imaju vremena da se dobro pripreme za predstojeću sezonu i učine borbu za trofeje još zanimljivijom. Očekuje ih veliki rad ukoliko žele da trajno ugroze teniske gigante, a kvalitete koje posjeduju moraju da dovedu do perfekcije, a da greške ili "maskiraju" ili svedu na najmanju moguću mjeru.

zverev5

Nema boljeg svjedoka od vremena, a nerijetko je kraj godine donosio ovakve priče koje u sljedećoj nisu bile opravdane. Da li je i sada teniski svijet bio brzoplet?

Ipak, budimo iskreni i recimo da je bilo očigledno da je Novak preumoran na posljednja dva turnira i da jednostavno nije mogao da odigra na svom nivou upravo zbog toga. Naravno, to ne umanjuje podvig dvojice tenisera, koji su u 2018. samo napravili najavu uspješne godine i osvježenje kada su u pitanju nadmetanja za grand slam titule.

novak-djokovic

nadal

fedex2

zverev

khacanov2

(Sport.ba)

Učitaj još novosti