26. 11. 2018 - 12:37
Teniser iz Srbije ČESTITAO igračima Hrvatske, a onda je...
907
Shares
Teniser iz Srbije ČESTITAO igračima Hrvatske, a onda je uslijedio i ODGOVOR Čilića!

HRVATIMA ČESTITAO I JEDAN OD NAJVEĆIH U HISTORIJI

Teniser iz Srbije ČESTITAO igračima Hrvatske, a onda je uslijedio i ODGOVOR Čilića!

Sport.ba
26. 11. 2018 - 12:37
0
Shares

Hrvatska je svjetski prvak u tenisu nakon što su proteklog vikenda u finalu Davis Cupa savladali Francusku 3:1. 

Čestitke hrvatskim teniserima stižu sa svih strana pa tako je jedna stigla iz Srbije. Janko Tipsarević, igrač koji je prije 6 godina zauzimao osmo mjesto na ATP listi, na Twitteru je objavio:

1

"Velike čestitke Hrvatskoj na osvajanju Davis Cupa! Čestitke momci, bravo!", napisao je Tipsarević koji i sam zna kakav je osjećaj podići pehar najstarijeg ekipnog sportskog natjecanja.

Bio je dio ekipe Srbije koja je podigla trofej Davis Cupa u Beogradu 2010. Zanimljivo, protivnik je također bila Francuska. Tipsarević je lagano izgubio u prvom meču od Gaela Monfilsa, a naslov je Srbima donio Viktor Troicki. On je u odlučujućem petom meču zamijenio Tipsarevića i pobijedio Michaela Llodru.

Osim toga, čestitku je uputio i Bob Bryan, legenda američkog tenisa koja s bratom Mikeom već više od 15 godina čini jedan od najboljih parova u historiji tenisa. Bob je većinu ove sezone propustio zbog ozljede, a preko Twittera je izrazio divljenje Marinu Čiliću:

"Velike čestitke Hrvatskoj na osvajanju Davis Cupa. Uvijek sam impresioniran skromnošću i klasom koju Marin Čilić prikazuje u pobjedi i porazu. Istinski šampion", napisao je Bob Bryan, a Marin Čilić se zahvalio američkom i srpskom teniseru.

3

8

6

5

2

(Sport.ba)

Učitaj još novosti