17. 11. 2018 - 09:56
Veliko razočaranje u Njemačkoj: Nakon povijesnog debakla,...
907
Shares
Veliko razočaranje u Njemačkoj: Nakon povijesnog debakla, prijeti im još jedna katastrofa

ELF U POTPUNOSTI PODBACIO

Veliko razočaranje u Njemačkoj: Nakon povijesnog debakla, prijeti im još jedna katastrofa

Gol.hr
17. 11. 2018 - 09:56
0
Shares

Noćna mora počela je na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Njemačka je šokantno ispala kao zadnja u skupini: bilo je to prvo ispadanje Elfa nakon prve faze natjecanja nakon 80 godina i prvo ispadanje u skupini ikad.

Nakon ljeta za zaborav, uslijedila je izrazito tmurna jesen za Njemačku. Izabranici Joachima Löwa nisu se proslavili u Ligi nacija: trenutno imaju jedan bod iz tri utakmice, a pobjeda Nizozemske protiv Francuske osigurala je Die Mannschaftu ispadanje iz elitnog razreda.

3

Da stvar bude još gora, Njemačka se dovela u opasnost i da izgubi status nositelja u ždrijebu kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2020. Najboljih 10 reprezentacija Lige nacija bit će nositelji, a Njemačka je trenutno 11. – gori od njih samo je Island koji nema nijedan bod. 

22

Njemačka će imati priliku za popravni i izbjegavanje najgoreg scenarija u ponedjeljak, kada im u goste stiže Nizozemska. Glavni konkurenti za drugu najgoru momčad elitnog ranga Lige nacija su im Poljaci, koji imaju jedan bod i gostuju u Portugalu u zadnjem kolu. Posebno porazno izgleda činjenica da Njemačka ima lošiju gol-razliku od Poljske uoči zadnjeg kola – postigli su samo jedan gol u tri utakmice, a primili pet.

njemacka

Njemačkim medijima, očekivano, vlada razočaranje nakon još jednog debakla u svega nekoliko mjeseci. Ipak, čini se da se Joachim Löw zasad drži čvrsto u sedlu: dok je Nizozemska rušila svjetske prvake i izbacivala Njemačku u ''drugu ligu'', njegov je Elf s uvjerljivih 3:0 pobijedio Rusiju u prijateljskoj utakmici.

holandija6

Löw je za tu utakmicu ipak zaslužio pohvale poslavši pomlađenu i osvježenu Njemačku na teren stadiona u Leipizgu. Mlada Njemačka odigrala je dobro, a Löw je kupio vremena, (zasad) uvjerivši javnost i nadređene da može reformirati reprezentaciju. Navodno je debakl u Rusiji promijenio Löwa, koji je sada puno otvoreniji za komunikaciju i savjetovanje s bundesligaškim trenerima.

loew-kroos-njemacka

Löw je priznao da mu je ispadanje iz Lige nacija ostavilo gorak okus u ustima. Velik je to udarac za, uz Brazil, najuspješniju naciju u povijesti nogometa – u sljedećem izdanju Lige nacija snage će odmjeravati snage s momčadima poput Češke, Sjeverne Irske, Islanda…

njemacka-selekcija

Savez zbog manje atraktivnih protivnika već planira preseljenje utakmica reprezentacije na manje stadione. Već na utakmici protiv Rusije bilo je puno praznih mjesta na stadionu – službena brojka kaže da je na stadionu bilo 35.000 ljudi od mogućih 42.000. Dobar je to pokazatelj situacije u kojoj se našla Njemačka, prije svega četiri godine svjetski prvak, a danas europski ''drugoligaš''.

Učitaj još novosti