15. 11. 2018 - 16:05
BOLT DOBIO NOVU PONUDU: Mogao bi uskoro debitovati za svoj...
907
Shares
BOLT DOBIO NOVU PONUDU: Mogao bi uskoro debitovati za svoj prvi tim, ali ukoliko se to ne desi Jamajčanin ima rješenje

LEGENDARDNI JAMAJČANIN

BOLT DOBIO NOVU PONUDU: Mogao bi uskoro debitovati za svoj prvi tim, ali ukoliko se to ne desi Jamajčanin ima rješenje

Sport.ba
15. 11. 2018 - 16:05
0
Shares

Usainu Boltu je čekanje dozlogrdilo i što prije želi zaigrati profesionalni nogomet, ali nijedna ponuda dosad nije ga zadovoljila. Jamajčanin si je postavio prilično visoke ciljeve i čim je krenuo ganjati svoj nogometni san odletio je u Njmeačku, ni više ni manje, u Borussiju Dortmund, na probu.

Trenutno prva ekipa Bundeslige, u Boltu je vidjela sjajan marketinški potencijal, ali ne i onaj nogometni pa ugovor od njih nije dobio. Nakon toga uputio se u Norvešku i Južnoafričku Republiku, ali ni tamo ga nisu htjeli u momčadima.

bolt1

Ipak, javio se Central Coast Mariners iz Australije i svi su očekivali da će potpisati ugovor. Bolt je odigrao nekoliko prijateljskih utakmica, u kojima je zabio dva gola, sve u svemu, nedovoljno za lukrativni ugovor. Sprinter je tražio 1,8 miliona eura, a Australci su mu ponudili 150 hiljadai rekli da uzme ili ostavi.

Pisalo se i o Boltovom odlasku na Maltu u Valettu, ali ponovo su se tu ispriječile financije. Nakon svega toga dosta mu je “natezanja” i najavio je kako će odustati od nogometne karijere.

“Imao sam ja hrpu ponuda od raznih klubova, ali me nisu oduševile. Ako do kraja novembra ne nađem klub objesit ću kopačke o klin”, kazao je razočarano za ESPN

(Sport.ba)

Učitaj još novosti