13. 11. 2018 - 16:40
OPET ŽESTOKO PO KOVAČU! "On nema ni znanja ni osobnosti!...
907
Shares
OPET ŽESTOKO PO KOVAČU!

SADA GA KRITIKUJU I MEDIJI VAN NJEMAČKE

OPET ŽESTOKO PO KOVAČU! "On nema ni znanja ni osobnosti! Vjerovatno se u Bayernu sada kaju zbog ovog!"

Sport.ba
13. 11. 2018 - 16:40
0
Shares

Niko Kovač fantastično je počeo posao na klupi Bayerna, ali je u posljednja dva mjeseca njegova ekipa u velikoj krizi. Nakon poraza u derbiju od Borussije (2:3), Bayern za vodećim klubom iz Dortmunda zaostaje čak sedam bodova.

Posljednji u nizu onih koji kritiziraju Kovača je France Football. List koji dodjeljuje Zlatnu loptu smatra da Kovač nije trener za slavni klub.

1

"Niko Kovač u Bayernu zvuči kao greška u castingu. Nasljednik Juppa Heynckesa nema DNA za veliki klub poput Bayerna", piše France Football i navodi da bivši hrvatski selektor ima loše odnose s igračima.

"U nekoliko sedmica navukao je bijes svlačionice na svoja leđa. James Rodriguez, najbolji igrač prošle sezone, više ne igra. Ovog vikenda protiv Borussije je James ostao na klupi, a Bayern je izgubio treću prvenstvenu utakmicu. Veznjaka Leona Goretzku je stavio na lijevi bek, a nedavno ga je kritizirala i supruga Thomasa Mullera."

kovac-james

"Nema niti znanja, a niti osobnosti za Bayern"

France Football zaključuje da su u Bayernu kiksali s izborom Kovača, trenera koji je prošle sezone bio hit s Eintrachtom s kojim je čak osvojio Kup u finalu preko Bayerna.

6

"Kovač nema ni taktičkog znanja niti snažnu osobnost da bi vodio igrače poput Riberyja, Robbena, Mullera i druge. U Bayernu se sada vjerojatno grizu jer su pustili Thomasa Tuchela da ode."

tuchel

5

4

(Sport.ba)

Učitaj još novosti