13. 11. 2018 - 11:23
DA LI JE VEĆ PAO POD UTICAJ NOVCA! Mbappe:"Znam da je to...
907
Shares
DA LI JE VEĆ PAO POD UTICAJ NOVCA! Mbappe:

NAKON ŠTO SU OTKRIVENI DETALJI UGOVORA

DA LI JE VEĆ PAO POD UTICAJ NOVCA! Mbappe:"Znam da je to NEPRISTOJNO, ali već sam dio tog SISTEMA"

Sport.ba
13. 11. 2018 - 11:23
0
Shares

Mlada zvijezda PSG-a Kylian Mbappe priznao je da je iznos novca koji se vrti na najvišem nivou fudbala postao "nepristojan".

19-godišnji napadač je postao drugi najskuplji igrač u historiji kada je realizirao transfer iz Monaca za 180 miliona eura. Njegov suigrač Neymar priključio se za još veći iznos, on je pristigao iz Barcelone za 222 miliona eura i tada iznenadio fudbalski svijet.

kylian-mbappe

Izvještaji koja se temelje na dokumentima iz Football Leaksa tvrde da je Mbappe zatražio petogodišnji ugovor vrijedan 55 miliona eura nakon poreza, zajedno s raznim poticajima na temelju rezultat, koji je PSG odbio.

Mbappe je priznao da su sume koje su uključene na najvišem nivou teško zamislive.

6

"Za mene je to stvarno nepristojno, ali takvo je tržište. Ja ne mogu revolucionirati fudbal, već sam u sistemu. Morate ga znati poštovati i ostati na mjestu", rekao je Mbappe.

Mbappea uspoređuju s brazilskim velikanom Peleom, nakon izuzetnog uspjeha koji je postigao u zadnje tri godine, a unutar kojeg je osvojio četiri glavna trofeja u Francuskoj i Svjetsko prvenstvo. Međutim, napadač PSG-a inzistira na tome da ne pokušava oponašati nikoga, rekavši:

3

"Ne želim biti ničija kopija. Kao i svi veliki igrači, želim sam izgraditi svoju priču."

"Čak i u svakodnevnom životu trebate imati poniznost koja je snaga velikana", dodao je.

2

Unatoč spektakularnoj igri i pojavljivanju na najvećoj sceni, Mbappe smatra da je vrlo važno zadržati dječji smisao za humor.

"Nema lošeg trenutka za smijeh, uvijek se šalim, čak i pet minuta prije utakmice. Nije loše ostati malo nezreo. U fudbalu postoji toliko pritiska da malo zabave u tom okruženju ne škodi", zaključio je Mbappe.

4

1

5

7

9

10

(Sport.ba)

Učitaj još novosti