13. 11. 2018 - 11:32
BILO MU MALO MILIONI KOJE ZARAĐUJE! Zvijezdi Liverpoola...
907
Shares
BILO MU MALO MILIONI KOJE ZARAĐUJE! Zvijezdi Liverpoola prijeti ŽESTOKA KAZNA zbog klađenja!

O SVEMU ĆE SE IZJASNITI 20. NOVEMBRA

BILO MU MALO MILIONI KOJE ZARAĐUJE! Zvijezdi Liverpoola prijeti ŽESTOKA KAZNA zbog klađenja!

Sport.ba
13. 11. 2018 - 11:32
0
Shares

Engleski nogometni savez (FA) optužio je napadača Liverpoola Daniela Sturridgea za kršenje pravila vezanih uz klađenje, objavili su engleski mediji.

Sturridge se našao pod optužbama za kršenje dvaju pravila. Prvo je vezano uz klađenje na fudbalske utakmice, koje je igračima zabranjeno – direktno ili indirektno, preko treće strane koja bi uplatila novac u igračevo ime.

1

Drugo pravilo koje je Sturridge navodno prekršio tiče se davanja informacija vezanih uz fudbal koje igrač posjeduje zahvaljujući svojoj poziciji.

Liverpool je brzo reagirao priopćenjem kojim je odbacio optužbe na račun svog igrača.

2

"Daniel je pristao na punu suradnju u ovom procesu i uvjerio je klub da će s tom suradnjom i nastaviti. Također je kategorički ustvrdio da se nikada nije kladio na fudbal. Kao i u bilo kojem sličnom slučaju, nećemo dalje komentirati slučaj dok proces ne završi", stoji u priopćenju.

Još nisu poznati detalji oko Sturridgeovih navodnih prekršaja. Ako se ispostavi da je kriv, prijete mu različite kazne ovisno o težini prekršaja.

3

Vjerojatno najpoznatiji kažnjenik u novijoj historiji je bad boy engleskog fudbala Joey Barton, koji je dobio 18 mjeseci suspenzije zbog klađenja na više od hiljada utakmica kroz 10 godina.

Najtežu kaznu ove godine dobio je obrambeni igrač Lincoln Cityja Bradley Wood, koji je zaradio šest godina suspenzije i novčanu kaznu. Wood je namjerno dobio žuti karton, na što su njegovi suučesnici uložili velike svote novca.

wood

Osim drastičnih, Sturridgeu prijete i nešto lakše kazne poput novčanih ili nekoliko utakmica suspenzije. Naravno, ako se pokaže da je doista prekršio pravila. Sturridge na optužbe mora odgovoriti do utorka 20. novembra ove godine.

4

sturridge1

sturridge2

6

5

8

9

(Sport.ba)

Učitaj još novosti