07. 11. 2018 - 21:34
EUROCUP: Pobjeda Cedevite, pomalo iznenađujući poraz Crvene...
907
Shares
EUROCUP: Pobjeda Cedevite, pomalo iznenađujući poraz Crvene zvezde!

6. KOLO

EUROCUP: Pobjeda Cedevite, pomalo iznenađujući poraz Crvene zvezde!

Sport.ba
07. 11. 2018 - 21:34
0
Shares

Cedevita je upisala treću pobjedu u Eurokupu razbivši na domaćem terenu francuski Limoges s visokih 91:71.

Cedevita je silovito krenula u susret i već u prvoj četvrtini napravila prednost od 12 poena zabivši 29 u prvih deset minuta. Druga četvrtina ponudila je izjednačeniju košarku, ali Cedevita je zadržala prednost baš kao i u trećoj dionici. Cedevita je potpuno slomila utakmicu tek u posljednjoj četvrtini kada je zabila 24 poena i otišla na veliku razliku.

Cedevitu je predvodio Elgin Cook sa 19 poena, a dodao je pet skokova i četiri asistencije, Justin Cobbs je dodao 17 uz šest asistencija, a oduševilo je i staro/novo pojačanje.

Jacob Pullen je za 20 minuta na terenu zabio 17 poena uz četiri asistencije i čak pet ubačenih trica iz samo sedam pokušaja. Veliki je to dodatak igri Cedevite koja je danas nadigrala protivnika u svakom segmentu igre.

Kod gostiju Bouteille sa 13 i Howard sa 11 poena su bili jedina dva igrača sa dvocifrenim učinkom.

Ovo je bila veoma važna pobjeda u borbi za prva četiri mjesta grupe B koja vode u sljedeći krug natjecanja. Cedevita je sada na trećem mjestu grupe, Limoges je peti s pobjedom manje.

Crvena zvezda je odigrala najslabiji meč u dosadašnjem toku sezone, pa je poslije poraza od Brescie, upisala i drugi poraz u Eurokupu. Mekano su ušli u utakmicu igrači kluba iz Beograda, Ulm je od starta zaigrao snažnije u odbrani, kasnije se njemačkoj ekipi otvorilo i u napadu, pa je do kraja susreta održavao vodstvo, koje je u nekim momentima bilo i +19.

Dwayne Evans sa 23 poena i 11 skokova i Patrick Miller sa 20 poena su predvodili tim Ulma, 16 poena je dodao Green, dok je Reinhardt imao 11 poena.

Najbolji u timu Zvezde bio je Ognjen Dobrić sa 21 poenom, dok je još dvocifren učinak imao još samo Perperoglou sa deset poena. Faye je sa 11 skokova i osam poena bio blizu double-double učinka.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti