08. 11. 2018 - 09:02
DONČIĆ OPET IZDOMINIRAO I POSRAMIO RIVALE: "Impresioniran sam...
907
Shares
DONČIĆ OPET IZDOMINIRAO I POSRAMIO RIVALE:

NBA

DONČIĆ OPET IZDOMINIRAO I POSRAMIO RIVALE: "Impresioniran sam ovim rookijem, gađa..."

Sport.ba
08. 11. 2018 - 09:02
0
Shares

I dok naš Džanan Musa muku muči da dobije pokoji minut u dresu Brooklyn Netsa, momak koji je također ove sezone izabran na draftu itekako briljira. Zapravo niko u NBA ne može sebi doći kakvog je igrača Dallas doveo, a ispustili ga recimo Phoenix, Atlanta ili Sacramento. Bolje je reći da je kompletna Amerika u čudu kako jedan tinejdžer od 19 godina može igrati tako zrelo i dobro u svojoj rookie sezoni?!

Slovenac je rano jutros odigrao još jednu odličnu partiju u dresu Dallas Mavericksa. Zabio je 24 poena, uhvatio 6 skokova i podijelio 2 asistencije u 117:102 porazu od Utah Jazza. Sigurno je da se Dallas još uvijek traži, izuzetno su mlada ekipa koja neće ove sezone moći napasti doigravanje, ali su prepuni talenta i zbog toga ih je vrlo uzbudljivo gledati.

dallas-doncic

Pogotovo je u centru pažnje mlađahni Dončić koji je ponovno zabijao iz svih pozicija, unutar reketa, step back trice, a odlično sarađuje i sa svojim centrom DeAndre Jordanom. Čak su i komentatori Jazza izrazili poštovanje 19-godišnjoj slovenskoj senzaciji:

dallas-mavs

"Impresioniran sam ovim rookiejem. Ima samo 19 godina, a gađa preko 50% na otvorenim šutevima", pričao je stručni komentator Jazzera. Nevjerovatni Slovenac kroz 11 utakmica bilježi fenomenalan prosjek za rookie igrača: 20,2 poena, 6,5 skokova i 4,2 asistencije! Više nego impresivno. Mavericksi su na omjeru 3-8, ali kad je Luka u timu sve je moguće.

dallas

Sa samo 19 godina Dončić i s igrom koju je do sada pokazao jednostavno iz dana u dan oduševljava košarkašku javnost. Tako je nedavno nakon meča čak i dobio potpisan dres Lebrona Jamesa.

luka-doncic-dallas

"Evropski igrači se brže razvijaju od NBA igrača, dakle od američkih. Mislim da je Dončić bio u profesionalnoj fazi razvoja već sa koliko? Sa 15 godina? Tako da ne vjerujem da je sve ovo zastrašujuće za njega. Ne mislim da je ova utakmica bila nešto što on nije ranije odigrao", rekao je James.

luka-doncic-dallas-mavericks-37b9f13fe3a589f4983239d7df915167-view-article-new

"To je najbolja stvar u vezi s evropskom košarkom, tamošnjom profesionalnom košarkom. Razvijaju igrače tako rano", kaže James.

lebron-defends-luka-doncic

doncic3

doncic2

doncic

doncic

luka-doncic-dallas-san-antonio-810x539

doncic

doncic

(Sport.ba)

Učitaj još novosti