03. 11. 2018 - 20:45
KAKAV SPEKTAKL NA EMIRATESU! Lacazette sjajnim golom donio bod...
907
Shares
KAKAV SPEKTAKL NA EMIRATESU! Lacazette sjajnim golom donio bod Arsenalu!

DERBI OPRAVDAO OČEKIVANJA

KAKAV SPEKTAKL NA EMIRATESU! Lacazette sjajnim golom donio bod Arsenalu!

Sport.ba
03. 11. 2018 - 20:45
0
Shares

Sjajnu utakmicu gledali smo u engleskom derbiju 11. prvenstvenog kola u kojem su se sastali Arsenal i Liverpool. Imali su gosti na Emiratesu vodstvo do posljednjih deset minuta utakmice, kada je Alexandre Lacazette poništio Milnerov gol od sredine drugog poluvremena za nastavak niza Topnika.

Bila je ovo 14. uzastopna utakmica Arsenala bez poraza, a posljednji su put izgubili u 2. kolu sredinom augusta od Chelseaja.

Ekipa Unaija Emerya puno je bolje otvorila utakmicu. Napali su od prve minute, a odlične prilike propustili su Lacazette i Xhaka, a najbolju je propustio Henrik Mhkitaryan kada je Alisson zaplivao, a Armenac glavom gađao tik pored stative.

ars3

Potom smo vidjeli nevjerovatno izdanje igrača Jurgena Kloppa. Prvo je poništen pogodak Sadija Manea jer je sudac smatrao da je Senegalac bio u ofsajdu nakon što je Roberto Firmino pogodio stativu.

Samo par minuta kasnije Virgil Van Dijk je propustio najizgledniju priliku u prvom dijelu. Mo Salah ga je pronašao kriruški preciznim pasom, a nizozemski stoper je izbio sam pred Bernda Lena koji fantastično brani pokušaj igrača Redsa.

ars4

Pogodio je Van Dijk i stativu krajem prvog dijela, ali se do predaha rezultat nije mijenjao. U drugo poluvrijeme obje ekipe su ušle nešto opreznije, a prva prava prilika bila je ujedno i prvi pogodak na utakmici.

Igrači Liverpoola probili su lijevu stranu odakle je došao centaršut koji je njemački golman izbio samo do vrha šesnaesterca gdje je naletio James Milner koji zabija za vodstvo gostiju.

ars2

Izgledalo je da će Liverpool doći do nove pobjede i barem privremeno pobjeći Cityu na tri boda razlike (Građani imaju utakmicu manje), ali francuski napadač u redovima londonske ekipe zabija za izjednačenje desetak minuta prije kraja.

Alex Iwobi je uputio loptu s lijeve strane iza leđa obrane Redsa kojoj se neprimjetno ušuljao Alexandre Lacazette. Francuz je otišao malo u lijevu stranu, na njega je izašao Alissona, ali Lacazette ga promjenom smjera vara i iz teškog ugla šalje loptu u mrežu za konačnih 1-1.

ars

Klub s Anfielda se, unatoč remiju, nakratko popeo na vrh ljestvice, ali samo sa bodom viška ispred Citya koji ima 26 bodova na svom kontu te sutra igra protiv Southamptona. Arsenal je ostao na četvrtom mjestu sa 23 boda.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti