31. 10. 2018 - 09:46
Platini iznenadio svojiim izborom: "On će osvojiti Zlatnu...
907
Shares
Platini iznenadio svojiim izborom:

ZA VEĆINU NEOČEKIVAN IZBOR

Platini iznenadio svojiim izborom: "On će osvojiti Zlatnu loptu, a ne neki Modrić ili Ronaldo!"

Sport.ba
31. 10. 2018 - 09:46
0
Shares

Bliži se trenutak kada će biti dodijeljena Zlatna lopta i svako ima svog favorita, ali se u većini slučajeva vrte ista imena poput Ronalda i Modrića.

Dvije nagrade za fudbalera godine su već dodijeljene Luki Modriću i preostala je samo nagrada koju dodjeljuje France Football.

luka-modric-nagrada

Ali kao i u svemu postoje izuzeci, pa tako bivši predsjednik Uefe i legendarni fudbaler Michel Platini ima svog favorita, a njegov izbor je, naravno, Francuz.

"Postoji samo jedan igrač koji je osvojio Ligu prvaka i Svjetsko prvenstvo, a njegovo ime je Raphael Varane. Tako da mislim da je tu sve logično. Varane mora osvojiti zlatnu loptu.", izjavio je Platini.

varane

Raphael Varane je bio jedan od ključnih igrača obrane Reala i osvajanju Lige prvaka, a pomogao je i Francuskoj da osvoji Svjetsko prvenstvo, ali ove sezone Francuz djeluje kao da je izgubljen na terenu.

Real ove sezone izgleda jako loše i u velikoj je krizi, a Varane svojim lošim igrama pridonosi i onako teškoj situaciji. Jako kasni u reakcijama i vrlo često griješi.

varane1

Platini je rekao svoje mišljenje, ali je vjerovatno malo onih koji razmišljaju kao i on, a ko će osvojiti Zlatnu loptu ostaje nam da vidimo 3. decembra kada će se i dodijeliti ova nagrada.

cr1

(Sport.ba)

Učitaj još novosti