31. 10. 2018 - 10:54
Juventus sprema nešto spektakularno!: Dovode zvijezdu PSG-a...
907
Shares
Juventus sprema nešto spektakularno!: Dovode zvijezdu PSG-a besplatno!

PRATE SITUACIJU NA PARKU PRINČEVA

Juventus sprema nešto spektakularno!: Dovode zvijezdu PSG-a besplatno!

Sport.ba
31. 10. 2018 - 10:54
0
Shares

Fudbalski klub Juventus je poznat po svojim sjajnim potezima kada je riječ o kupovini igrača, a još bolje im polazi za rukom da dovode igrače bez odštete.

Ovaj trend, koji traje već deset godina je nešto po čemu je Juventus sada već i postao poznat, a novi igrač koji bi se mogao naći na ovoj listi je zvijezda PSG-a Adrien Rabiot.

rabiot4

On već mjesecima ne može pronaći zajednički jezik sa katarskim šeikom u namjeri da produži ugovor pa je tako odbio i najnoviju ponudu od osam miliona eura po sezoni.

Juventusu se tako upalio alarm i pokušat će da ga dovedu potpuno besplatno. Ukoliko uspiju da to ostvare, nastavili bi tradiciju dovođenja igrača svake godine bez odštete u proteklih deset godina.

rabiot5

Iako Juventus zna platiti i skupo igrače kao u slučaju Higuaina, za kojeg su Napoliju platili 100 miliona, te Cristiana Ronalda koji je ovog ljeta plaćen 117 miliona eura, s druge strane to kompenziraju sa dovođenjem igrača besplatno.

Ovog ljeta su uspjeli iz Liverpoola dovesti Emre Cana bez odštete, a sve je krenulo još 2009. godine kada su doveli Fabija Canavara iz Real Madrida.

emre-can

cannavaro

Godinu dana kasnije dovode talijankog reprezentativca Lucu Tonija. Možda i najveći uspjeh predstavlja dolazak Andrea Pirla iz Milana 2011. godine.

luca-toni

pirlo

Paul Pogba je stigao besplatno, ali je još bolja stvar bila kada su na njemu zaradili 105 miliona prodajom u Manchester United.

paul-pogba

U sezoni 2013/2014 Juventus je doveo Fernanda Llorentea, a godinu kasnije Kingsleya Comana. Od njih na terenu nisu puno dobili, ali su njihovom kasnijom prodajom uspjeli zaraditi.

llorente

coman

Tako su nastavili i 2016. godine kada u klub besplatno stiže Sami Khedira, a 2017. su doveli Danija Alvesa iz Barcelone.

khedira

alves

Kada se sve na kraju pogleda Juventus radi sjajan posao dovođenjem igrača bez odštete posljednjih deset godina i sada su u mogućnosti da ukradu još jednog sjajnog igrača, što Rabiot definitivno jeste.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti