31. 10. 2018 - 08:32
Igrači Rodinghausena nakon ispadanja u kupu od Bayerna: "Bili...
907
Shares
Igrači Rodinghausena nakon ispadanja u kupu od Bayerna:

NAMUČILI BAVARCE

Igrači Rodinghausena nakon ispadanja u kupu od Bayerna: "Bili smo favoriti, ali to nismo pokazali na terenu"

Sport.ba
31. 10. 2018 - 08:32
0
Shares

Bayern je sinoć u utakmici njemačkog kupa pobijedio ekipu Rodinghausena rezultatom 2:1. Iako su mnogi mislili da će Bayern rutinski odraditi posao, jer je ekipa Rodinghausena ipak u četvrtoj ligi, ispostavilo se da ni ova utakmica nije mogla proći glatko za trenera Niku Kovača, te je pritisak na njega i dalje prisutan.

Amaterska ekipa je mučila Bayern većinu utakmice i Bavarci nikako nisu uspjeli prelomiti utakmicu do kraja. Stoga i ne čudi raspoloženje igrača Rodinghausena, koji su nakon utakmice ispoljavali svoje raspoloženje i na društvenim mrežama.

bayern

"Nažalost, nismo uspjeli opravdati ulogu favorita", rekao je Linus Meyer, strijelac iz redova domaćina, a zatim dodatno nasmijao novinare:

"Mislim da imamo trening u 10 ujutro, ali ne znam na koliko promila ćemo doći."

I trener Bayern Niko Kovač je prokomentarisao svoje protivnike:

"Oni su neko ko ima puno novca za pripremu oko ulaska u treću ligu."

bayern1

Kada je riječ o novcu, njima to nije problem i najveće plate njihovih igrača idu i do pet hiljada eura, što je daleko ispred ostalih ekipa sa kojima se takmiče.

Bayern je poveo već u 8. minuti golom Wagnera, a pet minuta kasnije Thomas Müller je iz penala povećao prednost na 2:0. U 23. minuti su Bavarci promašili još jedan penal, ali se pretpostavljalo da će uskoro zabiti gol za 3:0 i riješiti utakmicu.

bayern5

Međutim domaćini su u 49. minuti došli do pogotka i smanjili na 2:1 i tako do kraja držali navijače Bayerna u napetosti, ali na kraju nisu stigli do produžetaka.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti