06. 10. 2018 - 14:46
TREBAO JE BITI NOVI MESSI, A ONDA JE SVE KRENULO PO ZLU: Sve...
907
Shares
TREBAO JE BITI NOVI MESSI, A ONDA JE SVE KRENULO PO ZLU: Sve je eksplodiralo, a bio sam bio dijete

BOJAN KRKIĆ OTVORIO DUŠU

TREBAO JE BITI NOVI MESSI, A ONDA JE SVE KRENULO PO ZLU: Sve je eksplodiralo, a bio sam bio dijete

Sport.ba
06. 10. 2018 - 14:46
0
Shares

Bojan Krkić trebao je biti novi Leo Messi. Sa samo 17 godina već je igrao u prvoj momčadi Barcelone, zabijao golove... Ali, umjesto da postane jedan od najboljih igrača svijeta, Bojan danas igra u Stoke Cityju. Prije nekoliko mjeseci je otkrio da je imao problema s napadajima anksioznosti, a sada objašnjava da je bio premlad za sva očekivanja koja su stavljena pred njega i da se jednostavno nije znao s time nositi.

"Bojan iz Barcelone je bio pravi igrač, ali nije bio spreman nositi se sa svime. Imao sam 17 godina i igrao u klubu s igračima poput Eto'oa, Puyola, Maxwella, Inieste... Bio je to veliki šok, ali u isto je vrijeme svaki dan bio poput sna", rekao je Bojan Krkić.

"Sjećam se svog prvog dana. Sjedio sam pet metara od mjesta gdje su stajale boce s vodom, bio sam žedan, ali nisam ustao po vodu jer sam se bojao da ne napravim nešto pogrešno."

Jedan od većih napadaja anksioznosti imao je u februaru 2008. godine kada ga je selektor Luis Aragones pozvao na okupljanje reprezentacije. Poziv je morao odbiti, a u Savezu su njegov izostanak opravdali "stomačnim problemima". Međutim, Bojan te iste godine nije putovao na Euro jer se nije osjećao spreman da igra, a javnost ga je, ne znajući kroz što prolazi, osudila jer je odbio poziv u reprezentaciju.

"Tada se sve to i dogodilo. Nisam se osjećao dobro, morao sam stati. Sve je eksplodiralo, a ja sam još bio dijete. Nakon toga sam odlučio da ne idem na Euro 2008. godine jer sam se trebao maknuti od nogometa i od medija. Nikada neću požaliti tu odluku", dodao je napadač.

Učitaj još novosti