06. 10. 2018 - 14:21
Federer: Serviram za titulu na RG, a suze mi krenule...
907
Shares
Federer: Serviram za titulu na RG, a suze mi krenule...

ŠVICARAC SE PRISJETIO EMOTIVNOG TRENUTKA

Federer: Serviram za titulu na RG, a suze mi krenule...

Sport.ba
06. 10. 2018 - 14:21
0
Shares

Roger Federer, teniser s najviše osvojenih Gren slemova u historiji, prisjetio se trenutka iz finala Roland Garrosa, kada je osvojio jedinu titulu u Parizu.

Švicarac je 2009. godine u finalu savladao Šveđanina Robina Soderlinga, čime je došao do 14. GS trofeja u karijeri, izjednačivši se tako s Amerikancem Pitom Samprasom.

"Oči su mi bile pune suza nakon što sam napustio stolicu i krenuo da serviram za pobjedu. Ali, rekao sam sebi da moram da budem pribran jer meč može lako da se okrene. U toj situaciji nisam mogao kontrolisati emocije", rekao je Federer za francuski L'Equipe.

Vjerovatno najbolji teniser ikada je u velikom finalu slavio sa 6:1, 7:6, 6:4. Ovom titulom postao je vlasnik svih Gren slemova.

"Ostvarili su mi se snovi tom titulom. Publika me je podržavala i odigrao sam nekoliko dramatičnih mečeva, ali uradio bih opet isto samo da osvojim trofej. Slične emocije imao sam i tokom finala Davis Cupa, kada sam vodio 5:2 i servirao za pobjedu", kazao je Federer.

Od tada je prošlo devet godina, Roger je osvojio još šest Gren slem titula i ubjedljivo je prvi na listi s ukupno 20 trofeja.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti