08. 10. 2018 - 15:14
OD NJEGA I PUTIN PREZA: Jedino ovog GRDOSIJE se plaši Khabib...
907
Shares
OD NJEGA I PUTIN PREZA: Jedino ovog GRDOSIJE se plaši Khabib Nurmagomedov!

NEVJEROVATNA PRIČA

OD NJEGA I PUTIN PREZA: Jedino ovog GRDOSIJE se plaši Khabib Nurmagomedov!

Sport.ba
08. 10. 2018 - 15:14
0
Shares

Khabib Nurmagomedov naprosto je pomeo iz oktagona irsku pričalicu i najatraktivnijeg lika iz UFC-a, Conora McGregora, i tako odbranio UFC pojas u lakoj kategoriji. Dagestanci UFC šampion je nekoliko dana trpio teške provokacije koje su dolazile od samog Irca tokom merenja i na zvaničnoj press konferenciji. Na kraju, nakon što je Conor predao meč - ipak nje izdržao pa je preskočio ogradu kaveza i krenuo u obračun s McGregorovim pristalicama koji su vrijeđali njegovu vjeru, zemlju, pa i roditelje.

Kada se pak malo pribrao i došao sebi, izvinio se zbog tog incidenta, ali je ispalio pola u šali pola u zbilji kako se sada plaši kazne oca Abdulmanapa Nurmagomedova zbog nereda koje je izazvao. Mnogi su se pitali odmah ko je zapravo njegov otac?

E to vam je tek posebna priča. Khabibov babo je predsjednik i glavni trener kluba "Eagles MMA" i trenirao je Khabiba još od malena, a već je najavio da će kazniti svog sina zbog nesportskog ponašanja.

"Khabib će pretrpjeti žestoke sankcije. Za mene je na prvom mjestu disciplina, a on je to prekršio. U oktagonu radi šta hoćeš, ali van njega moraš se ponašati kulturno, disciplinovano i dostojanstveno", poručio je Nurmagomedov senior.

Abdulmanap je rođen 1962. godine u dagestanskoj regiji tadašnjeg SSSR-a, po zanimanju je master sporta u borilačkim veštinama. Počeo je kao hrvač, a kasnije se prebacio na džudo i sambo. Njegov otac (Khabibov dedo) se s bratom doselio još 1957. u oblast koja se naziva Tsumadinski u prevodu "Orlovska oblast", zato se klub naziva "Eagles MMA".Tu su sagradili kuću, a svaki od njih imao je po petoro djece tako da su Abdulmanap i njegova braća odrasla u toj kući.

Zaslužni je trener Rusije, a također i selektor dagestanske selekcije u sambou. Spremao je mnogo hrvače iz Dagestana i Rusije koji su osvajali medalje na svjetskim i evropskim prvenstvima. Važi za jednog od najboljih trenera na svijetu u hrvanju, džudou i sambou koji je u Rusiji jedan od glavnih sportova u vojsci (Vladimir Putin je uvijek pokrovitelj takmičenja u sambou u Rusiji).

Sam podatak da je spremao 15 šampiona svijeta u sambou je dovoljan podatak sam za sebe. U mladosti je bio šampion Ukrajine u džudou i sambou. Za kraj pogledajte seminar o borbama Abdulapmana Nurmagomedova pa ćete shvatiti zašto je njegov sin tako dobar u oktagonu.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti