01. 10. 2018 - 17:06
ZVIJEZDA NAPUŠTA LONDON: Ovo se NE ODBIJA, pojačat će klub...
907
Shares
ZVIJEZDA NAPUŠTA LONDON: Ovo se NE ODBIJA, pojačat će klub koji juriša na naslov prvaka Evrope

THE SUN

ZVIJEZDA NAPUŠTA LONDON: Ovo se NE ODBIJA, pojačat će klub koji juriša na naslov prvaka Evrope

Sport.ba
01. 10. 2018 - 17:06
0
Shares

Chelsea igra i iznad očekivanja, ali Alvaro Morata definitivno nije u formi. Čini se ni u planovima Maurizija Sarrija. Španski napadač ljetos je bio na meti Juventusa, ali je ipak odlučio ostati na "Stamford Bridgeu" i boriti se za minutažu.

Olivier Giroud ipak se pokazao kao mnogo bolje rješenje za Plavce, pa bi Morata već u januaru mogao preseliti u Torino za 60 miliona funti. To bi bio povratak u ekipu gdje je igrao najbolji fudbal u karijeri. Podsjećamo, dres Stare dame je nosio u sezonama 2014/15. i 2015/16. sezone, kada je bio posuđen od Reala.

"The Sun" tvrdi da je Juventus veoma zainteresovan za vraćanje napadača u svoje redove. Moratina debitantska sezona sa Plavcima zasigurno nije išla onako kako su navijači očekivali, Španac je dobro krenuo, ali u posljednje vrijeme nastupa skoro da i nema.

25-godišnji Morata se prošlog ljeta priključio Chelseaju za 60 miliona funti, postigao je samo 11 pogodaka u Premiershipu i to definitivno ne može opravdati silne milione uložene u njegovo dovođenje. Trenutno je potpuno u drugom planu, a novi menadžer Maurizio Sarri preferira Oliviera Girouda u napadu.

Također, Morata nije impresionirao ni nakon što je počeo prve četiri utakmice u Premier ligi ove sezone. Moratine šanse da postane igrač prve postave u Chelseaju znatno su se smanjile ove sezone.

Nakon što se Morata ponovo našao u problemima i nemogućnosti da se ustali u prvu momčad, baš kao što je to bio slučaj u Madridu, odlazak bi mogao biti blagoslov, a napadač koji je postigao 27 golova za Juventus tijekom svoje dvogodišnje posudbe mogao bi pak procvjetati uz zvijezde kao što su Cristiano Ronaldo i Paulo Dybala. Sigurno je da nas očekuje veoma uzbudljiv zimski prijelazni rok.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti