30. 09. 2018 - 18:15
MBAPPE NA PUTU KA ENGLESKOJ, PEREZ IZVUKAO ASA IZ RUKAVA: U...
907
Shares
MBAPPE NA PUTU KA ENGLESKOJ, PEREZ IZVUKAO ASA IZ RUKAVA: U decembru će završiti najskuplji transfer u historiji

KANE NA METI KRALJEVA

MBAPPE NA PUTU KA ENGLESKOJ, PEREZ IZVUKAO ASA IZ RUKAVA: U decembru će završiti najskuplji transfer u historiji

Sport.ba
30. 09. 2018 - 18:15
0
Shares

Manchester City priprema rekordnu ponudu od 200 miliona funti za Kyliana Mbappéa kojom će nadmašiti 198 miliona koliko je Neymara platio PSG prošlog ljeta. PSG je pod istragom finansijskog fair-playa i morat će nekoga prodati, a i City će se morati 'riješiti' jedne od zvijezda ako žele Mbappéa, vjerovatna žrtva će biti Raheem Sterling.

mbappe

Mbappe je bio velika želja madridskog Reala, ali za sada je najbliži "Etihadu". Navodno su se u Madridu već okrenuli rezervnoj varijanti. Prema izvještajima, započeli su pregovore sa Tottenhamom oko transfera Harryja Kanea i to u zimskom prijelaznom roku.

real

To nam piše dobro poznati Don Balon, koji napominje da predsjednik kluba, Florentino Perez, procjenjuje mogućnost dovođenja talenta svjetske klase u siječnju, te da bi Kane mogao završiti transfer u španske divove za nevjerojatnih 220 miliona eura.

perez

Izvještaj također primjećuje da je datum 11. decembar kada će Tottenham da igra protiv Barcelone u Ligi prvaka, tako da ima smisla da Los Blancosi naprave svoj transfer, jer će se ta utakmica igrati na "Nou Campu". Cristiano Ronaldo je otišao ovog ljeta, a Real Madridu izgleda kao da nedostaje taj ubojiti instinkt u napadu, ako su njihovi rezultati do sada ove sezone glavni pokazatelj.

ronaldo

Madriđani su postigli ukupno 12 golova u sedam utakmica u La Ligi, nešto sa čime klub i njihovi navijači jednostavno nisu zadovoljni. Kane lako može biti čovjek koji bi zamijenio Ronalda u Realovoj ekipi, kao što je engleski internacionalac pokazao posljednjih nekoliko godina da je jedan od najboljih napadača na planeti.

kane

25-godišnjak je već osvojio dvije Zlatne kopačke Premier lige, kao i Zlatnu kopačku na Svjetskom prvenstvu ovog ljeta u Rusiji. Kaneov potencijalni dolaza u špansku prijestolnicu bi zasigurno bio veliki poticaj klubu, jer bi dobili jednog od najtraženijih igrača u svjetskom nogometu.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti