30. 09. 2018 - 17:40
KO JE NOVA SENZACIJA IZ SERIJE A? Zaludio je sve, a trpa kao...
907
Shares
KO JE NOVA SENZACIJA IZ SERIJE A? Zaludio je sve, a trpa kao na traci

PIATEK JE PRVI STRIJELAC SERIJE A

KO JE NOVA SENZACIJA IZ SERIJE A? Zaludio je sve, a trpa kao na traci

Sport.ba
30. 09. 2018 - 17:40
0
Shares

Nevjerovatni Genoin napadač Krzysztof Piatek zabio je danas oba gola u pobjedi svoje ekipe 2:1 kod Frosinonea u 7. kolu Serie A i pobjegao je konkurenciji na prvom mjestu ljiste strijelaca Italije.

U samo tri minute je riješio današnju utakmicu. U 33. je na asistenciju Kouamea sjajno opalio s 15-ak metara, a tri minute kasnije je na dodavanje istog igrača loptu proslijedio u prazan gol za 2:0. Frosinone je smanjio u 41. minuti iz penala, ali više od toga nije mogao.

Piatek, za kojeg se već ozbiljno raspituje čak i Barcelona, zabio je već osam golova ove sezone, čak tri više od Insignea. Prošle sezone je za Cracoviju utrpao 21 gol u 36 utakmica i otišao u Genou za pet miliona eura. Također, ozbiljno se za mladog Poljaka interesuje i Borussija iz Dortmunda.

Interesantno je da Piateka već zovu "novi Lewandowski". Ukoliko nastavi ovim tempom, gotovo izvjesno je da će već od januara igrati u mnogo većem klubu... Treba napomenuti da se za njega ozbiljno raspituju Juventus, te Bayern.

Piatek je u karijeri još nosio dresove Zagliebija i Lechije Dzierzoniow, a ovog mjeseca je debitovao i za A reprezentaciju Poljske.

 

(Sport.ba)

Učitaj još novosti