18. 09. 2018 - 14:38
LEBRON POMAŽE REDSIMA:Zahvaljujući najboljem košarkašu...
907
Shares
LEBRON POMAŽE REDSIMA:Zahvaljujući najboljem košarkašu današnjice Kloppova četa dobiva VELIKO pojačanje

NICOLA BARELLA NA PUTU KA ANFIELDU

LEBRON POMAŽE REDSIMA:Zahvaljujući najboljem košarkašu današnjice Kloppova četa dobiva VELIKO pojačanje

Sport.ba
18. 09. 2018 - 14:38
0
Shares

U Liverpoolu je ove sezone konkurencija veća nego ranijih nekoliko sezona, a sam pogled na klupu Kloppovog tima to i potvrđuje.

Naime, tokom vrlo važne pobjede od 2-1 protiv Tottenham Hotspura u subotu, na klupi Redsa su se nalazili Simon Mignolet, Joel Matip, Alberto Moreno, Jordan Henderson, Fabinho, Xherdan Shaqiri i Daniel Sturridge. Pored svih nabrojanih, susret su zbog povrede propustila imena kao što su Dejan Lovren, Adam Lallana i Alex Oxlade-Chamberlain.

arnold-mane-firmino-liverpool

Posebno velika konkurencija je u veznom redu, zbog čega je kapiten tima Jordan Henderson započeo samo jednu utakmicu ove sezone, s obzirom da u početnih 11 impresioniraju James Milner, Georginio Wijnaldum i Naby Keita. Međutim, uprkos svemu tome, Liverpool se povezuje s dovođenjem još jednog veznjaka, a riječ je o Nicoli Barelli. 21-godišnjak je velika zvijezda Calgiarija, a pored Liverpoola povezuje se i s brojnim drugim evropskim velikanima, uključujući i AC Milan. On je za talijanski klub odigrao 35 utakmica prošle sezone, te se smatra jednim od najvećih talenata u Seriji A.

barella

Ipak, Liverpool po svemu sudeći ima prednost ispred AC Milana i ostalih kada je u pitanju njegovo dovođenje, a ta prednost je LeBron James. Naime, kako navodi Goal, u Liverpoolu su spremni iskoristiti jednog od vlasnika kluba kako bi bili u vodećoj poziciji kada je u pitanju njegov potencijalni dolazak. NBA zvijezda je 2011. godine investirala 6,5 miliona dolara za dva posto dionica kluba, a vrijednost tih dva posto dionica danas iznosi nevjerovatnih 32 miliona dolara. Razlog zbog kojeg bi upravo LeBron mogao pomoći je taj što je Barella priznao kako je zainteresovan za dolazak u Premier ligu, te da je on jedan od njegovih idola.

nicola-barella

Mladi veznjak je u intervjuu za La Gazzetta dello Sport rekao: “Calgiari je dobio ponude za mene, ali ih je odbio sve. Sretan sam što ostajem u klubu čiji sam navijač. Kada bih morao birati između Serije A i Premier lige, otišao bih u Englesku, jer volim način igre koji se tamo igra. Pored toga, svi tamo su jednako razdražljivi i skloni prekršajima kao i ja. Moj san u životu je imati lijepu kuću sa vrtom i bazenom, kao i upoznati LeBrona Jamesa.”

nicolobarella(Sport.ba)

Učitaj još novosti