18. 09. 2018 - 12:32
ŠEICI OTVORILI KESU: 100 miliona za jednog od najboljih na...
907
Shares
ŠEICI OTVORILI KESU: 100 miliona za jednog od najboljih na svijetu - to je novogodišnji poklon Tuchelu

PSG ŽELI ERIKSENA

ŠEICI OTVORILI KESU: 100 miliona za jednog od najboljih na svijetu - to je novogodišnji poklon Tuchelu

Sport.ba
18. 09. 2018 - 12:32
0
Shares

PSG je odlučan ovog ljeta krenuti po Ligu prvaka, ali i već kuje planove za zimski transfer rok. Tako nam danas stiže vijest da bi iz Londona u Pariz mogla preći zvijezda od 100 miliona funti. PSG je spreman napraviti transfer od 100 miliona funti za Tottenhamovog veznjaka Christiana Eriksena u zimskom prijelaznom roku, jer nisu uspjeli to da urade ovog ljeta.

eriksen

26-godišnji Danac još uvijek nije potpisao novi ugovor koji mu je Tottenham ponudio ovog ljeta, uz pregovore u tijeku – i to je upozorilo evropske klubove. PSG već dugo želi Eriksena, ključnog igrača za menadžera Spursa Mauricio Pochettina, te je objavio svoj interes prije Svjetskog prvenstva.

big-1517776968-pochettino-cestitam-sudijama-odradili-su-sjajan-posao

No, Spursi očajnički žele da zadrže Eriksena koji je postigao 14 golova i ubilježio 10 asistencija prošle sezone. Tottenham je bio jedini top klub koji nije potpisivao igrače tijekom prijelaznog roka, a Pochettino je jasno dao do znanja Danielu Levyju da ne želi da se Erisken proda.

tottenham-eriksen-son

Pochettino ima vrlo blizak odnos sa Eriksenom i večerao je s veznjakom prije Svjetskog prvenstva ovog ljeta. Eriksenu je ostalo dvije godine u njegovom trenutnom ugovoru, ali za razliku od mnogih drugih velikih klubova – Harryja Kanea, Dele Allija, Davinsona Sancheza, Erik Lamele i Son Heung-mina – još nije potpisao novi ugovor.

psg

Real Madrid je već pokazao svoj interes za Eriksena kako bi zamijenili hrvatkog veterana Luku Modrića, međutim ništa se nije ralizovalo, što ne znači da neće u januaru. A sada je PSG spreman potrošiti velike novce kako bi Thomas Tuchelu dodali ovog veznjaka. I pobijedili Real u utrci...

(Sport.ba)

Učitaj još novosti