22. 08. 2018 - 11:22
Izgubili su bitku za Hazarda i Kanea, ali ne i rat: Perez...
907
Shares
Izgubili su bitku za Hazarda i Kanea, ali ne i rat: Perez krenuo po zvijezdu s Otoka

MARCOS ALONSO NA METI

Izgubili su bitku za Hazarda i Kanea, ali ne i rat: Perez krenuo po zvijezdu s Otoka

Sport.ba
22. 08. 2018 - 11:22
0
Shares

Chelsea je upisao dvije pobjede u prve dvije utakmice u novoj sezoni Premier lige pod vodstvom novog trenera Maurizija Sarrija. ‘Plavci’ su oduševili navijače pobjedama protiv Huddersfielda, te najvećeg rivala Arsenala, s obzirom da sada igraju znatno drugačijim stilom igre nego što su igrali pod vodstvom Antonija Contea.

sarri

U klub je, zajedno sa Sarrijem, stiglo i nekoliko novih pojačanja. U pitanju su veznjaci Jorginho, koji je stigao iz Napolija za 57 miliona eura, te Mateo Kovačić, koji je stigao na posudbu iz Real Madrida, kao i novi golman Kepa Arizabalaga, koji je stigao iz Athletic Bilbaa za nevjerovatnih 80 miliona eura, postavši tako najskuplji golman svih vremena.

kovacic1

S druge strane, klub je napustio Thibaut Courtois, koji je otišao u redove Real Madrida za samo 35 miliona eura. Belgijski reprezentativac se dugo vremena povezivao sa odlaskom u ‘kraljevski’ klub, a želja mu se konačno ispunila. Nema sumnje kako je prioritet uprave Chelseaja zadržavanje još jedne zvijezde koja se povezuje sa odlaskom na Santiago Bernabeu, a riječ je o Edenu Hazardu.

Iako je prelazni rok u Premier ligi završen, klubovi iz La Lige imaju vremena do kraja ovog mjeseca za dovođenje novih pojačanja, te njegov ostanak u londonskom klubu još uvijek nije u potpunosti siguran. Engleske novine Mirror pišu kako Los Blancosi još uvijek nisu osdustali od dovođenja 27-godišnjaka, te da će poslati još jednu ponudu u narednih nekoliko dana. Ipak, ovaj put ponuda se neće odnositi samo na Hazarda, već i na defanzivca ‘Plavaca’ Marcosa Alonsa, koji je velika želja novog trenera ‘kraljeva’ Julena Lopeteguija.

chelsea-hazard-alonso

Eden Hazard je nakon pobjede na derbiju protiv Arsenala u intervjuu za Telegraph rekao: “Ne želim još razgovarati o mojoj budućnosti. Mnogo toga je rečeno, ali u ovom trenutku sam sretan. Imam još dvije godine ugovora i vidjet ćemo što će se dogoditi. Da li ću otići ove godine? Ne.”

(Sport.ba)

Učitaj još novosti