12. 08. 2018 - 09:25
ATP Toronto: Tsitsipas savladao Andersona i zakazao finale sa...
907
Shares
ATP Toronto: Tsitsipas savladao Andersona i zakazao finale sa Nadalom

ODLIČNO IGRA GRK

ATP Toronto: Tsitsipas savladao Andersona i zakazao finale sa Nadalom

Sport.ba
12. 08. 2018 - 09:25
0
Shares

Grčki teniser Stefanos Tsitsipas zabilježio je najveću pobjedu u karijeri nad Kevinom Andersonom od 6:7(4), 6:4, 7:6(7) i tak ose plasirao u finale ATP Mastersa u Torontu, gdje ga čeka Rafa Nadal. Četvrti uzastopni trijumf nad igračima iz Top 10 ATP liste, i to odmah poslije pobjede nad braniocem titule, Aleksanderom Zverevom. Tsisipas je ostvario protiv finaliste ovogodišnjeg Wimbeldona. Time je zakazao veliko finale sa Rafaelom Nadalom

tsisipas1

"Ne mogu da vjerujem šta se dešava. Nadao sam se da ću ostvariti pobjedu, dvije, a sada sam u finalu. Mislim da sam se upravo i probio ovoliko zato što nisam gajio neke ogromne ambicije", rekao je Grk pred meč sa Rafom.

tsisipas2

"Biće to veliki test za mene, jer je u pitanju momak koji jeste mlad, ali igra sjajno", rekao je španski as, koji je u jedinom dosadašnjem meču sa Tsisipasom pobijedio bez izgubljenog seta u Barceloni, ali je to bila podloga koja Nadalu više odgovara (šljaka), dok se Rogers kup odvija na betonskim terenima. Vidjet ćemo može li mladi Grk do totalne senzacije i prve titule u karijeri, ali bila bi to velika najava onogo što mu tek slijedi u budućnosti.

(Sport.ba)

 

Učitaj još novosti