11. 08. 2018 - 13:52
NOVAKA ČEKA PAKAO U CINCINNATIJU: Već u četvrtfinalu moguć...
907
Shares
NOVAKA ČEKA PAKAO U CINCINNATIJU: Već u četvrtfinalu moguć teniski klasik, Čilić izbjegao veliku trojku

NOVAKA ČEKA PAKAO U CINCINNATIJU: Već u četvrtfinalu moguć teniski klasik, Čilić izbjegao veliku trojku

Sprot.ba
11. 08. 2018 - 13:52
0
Shares

Masters u Torontu tek je stigao do polufinala, a već je izašao raspored za novi Masters, onaj u Cincinnatiju. Radi se o turniru s velikom tradicijom, a posebno je zanimljiv jer će prvi puta nakon Wimbledona zaigrati Roger Federer. Švicarac je sedmostruki pobjednik Cincinnatija i tražit će svoj prvi trijumf na ovom turniru još od 2015. godine.

U prvom kolu Federer će ipak odmarati, a onda ga u drugom čeka Peter Gojowczyk ili Joao Sousa. Ukoliko prođe taj zadatak, Švicarac onda ide na malo veća imena poput Lucasa Pouillea ili pak Andyja Murrayja. Prvi reket svijeta Rafael Nadal još uvijek je aktivan u Torontu gdje je trenutno u polufinalu pa će biti zanimljivo vidjeti može li Rafa nastaviti na tako visokoj razini i u narednim sedmicama. U prvoj rundi Španac je slobodan, a onda ga čeka vrlo težak protivnik - Miloš Raonić.

Što se hrvatskih igrača tiče, Borna Ćorić u prvom će se kolu susresti s kvalifikantnom, a poslije toga žrijeb je paklen. Drugo kolo moglo bi donijeti dvoboj protiv Nicka Kyrgiosa, dok u trećem kolu čekaju Juan Martin Del Potro, Jack Sock ili Hyeon Chung.

Marin Čilić izaći će na terene u Ohiju kao sedmi nositelj što znači da je slobodan u prvom kolu. U drugom kolu čeka ga pobjednik dvoboja između Phillipa Kohlschreibera i kvalifikanta, dok u trećem kolu čeka netko od kvarteta: John Isner, Sam Querrey, Karen Kačanov ili Albert Ramos Vinolas. Ako sve to uspješno apsolvira, u četvrtfinalu se ne može sastati s nijednim od trojca velikana Federer -  Nadal - Đoković, već je u njegovoj četvrtini žrijeba Alexander Zverev. Spomenimo i da je 2016. Čilić osvojio ovaj turnir pobjedivši u finalu Andy Murraya.

Moguće je zato da u četvrtfinalu gledamo pravi teniski klasik - Rafa protiv Noleta. Sigurno s nestrpljenjem očekujemo ponedjeljak i sami start...

(Sport.ba)

Učitaj još novosti