07. 08. 2018 - 08:43
DOSTA JE BILO ČEKANJA: Perez preuzeo stvari u svoje ruke,...
907
Shares
DOSTA JE BILO ČEKANJA: Perez preuzeo stvari u svoje ruke, Kraljevi spremili rekordan iznos za OVOG igračinu

DON BALON

DOSTA JE BILO ČEKANJA: Perez preuzeo stvari u svoje ruke, Kraljevi spremili rekordan iznos za OVOG igračinu

Sport.ba
07. 08. 2018 - 08:43
0
Shares

Odlazak Cristiana Ronalda, koji se u početku pokazao kao vrlo dobar potez u Realu, polako dobiva nove dimenzije, jer u klubu navodno traže novog lidera koji bi naslijedio Portugalca.

Odgovorni u kraljevskom klubu još uvijek nisu pronašli igrača koji će preuzeti “obveze” Portugalca u napadu. Iako se mnogo špekulisalo, na konkretni čin još uvijek se čeka – to jest, na dolasku značajanog pojačanja.

I očito će se to dogoditi. Vrlo brzo. U španskom Don Balonu saznaju da je predsjednik Real Madrida Florentino Perez pripremao vrlo bogatu ponudu. Koliko bogatu? U slučaju transfera, to će postati najskuplje pojačanje u povijesti nogometa.

Ko je napadač koji će doći na stadion Santiago Bernabeu? Niko drugi nego Harry Kane, člana Tottenhama, koji je vrlo dugo u kombinacijama za transfer u Real. Sada, to bi se trebalo i dogoditi.

kane-alli-tottenham

Perez je spreman ponuditi čak 250 miliona eura za 25-godišnjeg kapitena engleske reprezentacije. U njegovom ugovoru, rekao je da će dobiti godišnju plaću od 30 miliona eura, čime bi postao daleko najplaćeniji nogometaš u klubu.

perez

Isti izvor navodi i da bi napadač u Madridu mogao zarađivati 30 miliona eura po sezoni. Tottenham je početkom juna službeno objavio kako je njihov ponajbolji fudbaler Harry Kane produžio ugovor do 2024. godine. Međutim, čini se da ni ovo neće spriječiti Pereza da ga dovede na "Bernabeu".

kane

Kane iza sebe ima fantastičnu sezonu. Postigao je 41 pogodak u svim takmičenjima i bio jedan od najboljih igrača svog tima. On je u Tottenhamu prema prethodnom ugovoru zarađivao 125 hiljada sedmično, a sada su mu Spursi dali duplo veću platu pa će zarađivati 250 hiljada funti sedmično, tako da će godišnje sa bonusima imati oko 15 miliona funti.

salah

Osim Kanea, na listi želja Kraljeva su bili Neymar, Salah, Werner, Lewandowski i Icardi. Čini se da je jedini zapravo dostupan napadač londonskih "pijetlova".

(Sport.ba)

Učitaj još novosti