07. 08. 2018 - 08:34
ZABORAVITE ALISSONA: Ponajbolji golman svijeta seli u...
907
Shares
ZABORAVITE ALISSONA: Ponajbolji golman svijeta seli u Premiership, aktivirana ogromna otkupna klauzula

ŠPANSKI MEDIJI TVRDE

ZABORAVITE ALISSONA: Ponajbolji golman svijeta seli u Premiership, aktivirana ogromna otkupna klauzula

Sport.ba
07. 08. 2018 - 08:34
0
Shares

Agent Thibauta Courtoisa priznao je da je zamolio Chelsea da dozvoli ovog ljeta belgijskom golmanu da pređe u Real Madrid. Iz Chelseaja su, kako javljaju britanski mediji, naglasili da neće nastaviti pregovore s Realom oko Courtoisa, koji ima ugovor na još godinu dana, dok ne pronađu adekvatnu zamjenu. I sinoć nam je stigla ekskuziva i to od "Marce" - Belgijanac je u Madridu i potpisat će za Kraljeve.

To ujedno znači da su Plavci pronašli adekvatnu zamjenu. Nagađalo se da je riječ o John Pickfordu i Jack Butlandu, ali mnogo bolje i kvalitetnije ime stiže na "Stamford Bridge". Londonski klub mora pod hitno naći zamjenu za Courtoisa jer prijelazni rok za Engleze završava već u čevrtak, a kako javlja španski list "Mundo Deportivo" – zamjena za Belgijca je pronađena u La Ligi.

jack-butland

Prema španskim medijima, Atletico Madrid u ugovoru sa svojim čuvarom mreže Janom Oblakom ima klauzulu prema kojoj slovenski golman može napustiti klub ukoliko neko za njega isplati 100 miliona eura. Iako engleski mediji pišu kako bi Jack Butland iz Stokea trebao pojačati Chelsea, čini se da Roman Abramovič cilja na puno veće i kvalitetnije ime.

noticia-jan-oblak-liverpool

Uprava londonskog kluba trebala bi u sljedećih 24 sata, piše "Mundo Deportivo", uplatiti 100 miliona eura na račun 'Rojiblancosa' i tako dovesti sjajnog Oblaka, koji bi im mogao biti rješenje među stativama gotovo cijelo desetljeće jer mu je tek 25 godina.

Time bi Jan Oblak postao najskuplji golman u historiji nogometa jer bi srušio rekord postavljen ranije ovog ljeta kada je Liverpool isplatio Romi za Alissona 62 i pol miliona eura. Mnogi smatraju da je Slovenac i bolje ime od Belgijanca...

(Sport.ba)

Učitaj još novosti