07. 08. 2018 - 08:54
IPAK SU USPJELI POBIJEDITI: Luka Modrić rekao sudbonosno DA!
907
Shares
IPAK SU USPJELI POBIJEDITI: Luka Modrić rekao sudbonosno DA!

CALCIONEWS24

IPAK SU USPJELI POBIJEDITI: Luka Modrić rekao sudbonosno DA!

Sport.ba
07. 08. 2018 - 08:54
0
Shares

Iako iz Madrida još uvijek tvrde da Luka ostaje u njihovom kolektivu, mnogi svjetski mediji tvrde da je Luka sve bliže odlasku. Sam igrač je zakazao sastanak s predsjednikom Florentino Perezom na kojem će se dogovoriti o njegovoj sudbini.

Legendarni brazilski fudbaler, Ronaldo Nazario de Lima dao je zanimljivu izjavu povodom špekulacija o odlasku Luke Modrića iz Madrida u milanski Inter. Ronaldo je 2002. godine nakon pet sezona u Interu potpisao za Real u kojem se također zadržao pet godina.

ronaldo

"Tržište je čudno i vidjet ćemo što će se dogoditi. Nadam se da će Inter ostvariti zacrtano, veliki sam navijač tog kluba. Modrić? Ne znam jesu li se dogovorili, svi čekamo. Svaki veliki klub se želi pojačati, a Inter je veliki klub", rekao je Ronaldo za Sky Sports.

Luka Modrić je pristao na transfer u Inter, ekskluzivno jutros donosi Calcionews24. Dalje tvrde da će Hrvat to sutra i saopštiti Perezu. Luka se jučer vratio u Madrid s produženog odmora, a navodno je presudna bila izuzetno povoljna finansijska ponuda Nerazzurra. Pomenuti izvor tvrdi da će tako Modrić na "Meazzi" zarađivati 10 miliona eura godišnje i potpisati četverogodišnji ugovor.

mmodric

To bi ga učinilo drugim najplaćenijim fudbalerom u Seriji A, odmah iza nedodirljivog Cristiana Ronalda. Ujedno će se Luka pridružiti trojcu iz reprezentacije: Perišiću, Brozoviću i Vrsaljku. Transfer se mogao naslutiti i ranije s obzirom da se Inter iznenada povuka iz utrke za Artura Vidala. Čileanac je završio na "Nou Campu", a u Milanu nisu pretjerano kukali. Očito s razlogom.

vidal

Ugledni Corriere dello Sport jučer je objavio kako bi najbolji igrač Svjetskog prvenstva nakon odrađenog četverogodišnjeg ugovora u Interu, karijeru trebao završiti u - Kini!? Kineski vlasnik Intera, poslovni gigant Suning Appliance Group koji je i vlasnik kineskog prvoligaša Jiangs Suninga, navodno je duboko uključen u potencijalni Modrićev transfer iz Reala, i po ovoj bi verziji trebao financirati dio Modrićeve plate u Interu (10 miliona eura po sezoni). Zauzvrat, Modrić bi karijeru trebao završiti u ovom kineskom prvoligašu.

inter

Italijani tvrde i da je zadnja ponuda Intera bila 40 miliona eura, 15 miliona za jednogodišnju posudbu, uz obavezu otkupa ugovora sljedećeg ljeta za 25 miliona u Madrid. Real navodno traži minimalno 70 miliona eura. Italijani već pišu i o Realovoj rezervnoj varijanti u slučaju Modrićevog odlaska iz Madrida. Po La Gazzetti dello Sport, Real u slučaju odlaska kapitena Vatrenih planira dovesti našeg Miralema Pjanića iz Juventusa.

pjanic

Navodno su u kraljevskom klubu već pripremili 100 miliona eura za bosanskohercegovačkog reprezentativca, dok bi Juve alternativu za Pjanića našao u Laziju, na meti im je po toj verziji srpski reprezentativac Sergej Milinković Savić. Gazzeta i Corriere uvijek su važili za medije koji svoje informacije ne iznose tek tako, u većini slučajeva su bili upravu, a hoće li se i ova priča obistiniti ostaje da vidimo.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti