05. 08. 2018 - 21:08
Oglasili se s Nou Campa: Sad je sve jasno kao dan - evo šta se...
907
Shares
Oglasili se s Nou Campa: Sad je sve jasno kao dan - evo šta se događa s transferom Pogbe

NISU NEGIRALI ZAINTERESOVANOST

Oglasili se s Nou Campa: Sad je sve jasno kao dan - evo šta se događa s transferom Pogbe

Sport.ba
05. 08. 2018 - 21:08
0
Shares

Trener Barcelone Ernesto Valverde odbio je negirati špekulacije o mogućem dolasku zvijezde Manchester Uniteda Paula Pogbe u njegov klub. Francuski veznjak se već nekoliko dana povezuje s dolaskom na "Nou Camp", te je i sam zatražio odlazak iz Manchester Uniteda nakon svađe s Joseom Mourinhom.

Uprkos sjajnim nastupima na nedavno završenom Svjetskom prvenstvu u Rusiji, gdje je osvojio titulu sa ‘Trikolorima’, portugalski stručnjak ga je često kritikovao prošle sezone zbog njegovih loših nastupa u dresu ‘Crvenih vragova’.

pogba

Međutim, iako je Valverde priznao da je itekako poštuje Pogbu, odbio je dodavati ulje na vatru povodom špekulacija o interesu katalonskog kluba za njegove usluge. On je rekao: “Paul Pogba je očito dobar igrač, ali poštujemo igrače koji su u drugim klubovima. Zapravo nemam nikakav komentar o špekulacijama koje kruže, to su samo špekulacije. Mnogo je imena koja se povezuju sa dolaskom, sve su to dobri igrači i potšujemo ih, ali također moramo poštovati i klubove za koje trenutno igraju.”

valverdeeBarcelona je u petak na svojoj službenoj stranici potvrdila kako je postigla dogovor s Bayern Munchenom oko transfera Artura Vidala, koji će potpisati trogodišnji ugovor nakon liječničkih pregleda, a cijena transfera je navodno 18 miliona eura. Valverde je krajem prošlog mjeseca priznao kako je za očekivati dolazak još nekoliko novih pojačanja: “Otvoreni smo za svaku mogućnost. Istina je da smo imali odlaske u veznom redu, tako da ćemo vjerovatno dovesti nekoliko pojačanja. Pokušat ćemo izgraditi što konkurentniju ekipu.”

(Sport.ba)

Učitaj još novosti