05. 08. 2018 - 20:46
BRAZZO KRENUO U AKCIJU, SJAJNI HRVAT OTVORENO: Žele li me,...
907
Shares
BRAZZO KRENUO U AKCIJU, SJAJNI HRVAT OTVORENO: Žele li me, znaju gdje sam!

IVAN PERIŠIĆ ZA BILD

BRAZZO KRENUO U AKCIJU, SJAJNI HRVAT OTVORENO: Žele li me, znaju gdje sam!

Sport.ba
05. 08. 2018 - 20:46
0
Shares

Ivan Perišić već neko vrijeme je na radaru Manchester Uniteda. Jose Mourinho izuzetno cijeni 29-godišnjeg Hrvata, a dosad nije uspio realizovati ovaj transfer. Krilni napadač bio je odličan i na Mundijalu u Rusiji, a Nerazzurri ga žele zadržati svim silama.

Kraj sage oko još uvijek nije na vidiku, pa je tako i rasplet prilično neizvjestan. Svjetski mediji sedmicama pišu o novom interesu s "Old Trafforda", ali Inter još nije primio službenu ponudu. 

perisic

"Čuo sam da se pojedini klubovi interesiraju za moje usluge, ali prije svega moram razgovarati s Interovim čelnicima. Tek nakon razgovora znat će se jesam li u poziciji da pregovaram s ostalim klubovima", rekao je za "Bild" Ivan Perišić.

Na upit bi li se odazvao na poziv Nike Kovača u Bayern Münchenu, Ivan Perišić odgovorio je prilično otvoreno.

"Ja u Bayernu? Niko Kovač imao je ogroman utjecaj na moju karijeru. Igrao sam vrlo dobro u reprezentaciji dok je bio izbornik. Uvijek smo čestitali jedan drugom na uspjesima u Njemačkoj. Želi li me, Kovač zna gdje sam", zaključio je aludirajući na to da je spreman napustiti Inter. 

Italijanski mediji ranije su tvrdili kako je Perišić već neko vrijeme označen kao primarna meta na "Allianz Areni", a jedan od razloga je i činjenica što bi se hrvatski reprezentativac brzo prilagodio na Bundesligu u kojoj je ranije nastupao za Borussiju Dortmund i Wolfsburg. Istina, Perišić je i velika Mourinhova želja, ali moguće je da se opet otisne put Bundeslige. Pitanje je samo da li će Hasan Salihamidžić krenuti odlučnije u akciju...

(Sport.ba)

 

Učitaj još novosti