01. 08. 2018 - 15:37
UOČI JEDNOMJESEČNE PAUZE: U Formuli 1 bi uskoro trebala biti...
907
Shares
UOČI JEDNOMJESEČNE PAUZE: U Formuli 1 bi uskoro trebala biti razriješena najveća nepoznanica

DA LI RICCAIARDO OSTAJE U RED BULLU?

UOČI JEDNOMJESEČNE PAUZE: U Formuli 1 bi uskoro trebala biti razriješena najveća nepoznanica

Sport.ba
01. 08. 2018 - 15:37
0
Shares

Na Velikoj nagradi Mađarske u nedjelju je slavio aktuelni prvak Lewis Hamilton ispred Ferrarijevog Sebastiana Vettela. Nakon ovog, uslijedit će pauza od čak četiri sedmice, a karavan se nastavlja utrkom za Veliku nagradu Belgije 26. avgusta na legendarnoj stazi Spa-Francorchamps.

Dotad će se vozači i timovi dobro odmoriti za izuzetno naporni završni dio sezone, ali prije nego li pravi odmor počne, još će neko vrijeme ostali u Budimpešti jer na Hungaroringu testiraju bolide.

hamilton

Naravno da je u fokusu borba Hamiltona i Vettela za peti naslov svjetskog prvaka. Međutim, također se već lagano slažu i vozačke postave za novu sezonu, a po tom pitanju ima još dosta upitnika.

Glavno je svakako - gdje će voziti Daniel Ricciardo? Odličnom Australcu na kraju ove sezone istječe ugovor s Red Bullom, a dosadašnji pregovori nisu urodili plodom pa Ricciardo može razgovarati s kim god želi u vezi svoje budućnosti.

ricciardo

No, manevarski prostor prilično mu je skučen nakon što je Hamilton prije nekoliko dana potpisao novi ugovor s Mercedesom, do kraja 2020. godine, dokad će i Vettel voziti za Ferrari te Ricciardov timski kolega Max Verstappen za Red Bull. Također, u Mercedesu za 2019. ostaje i Valtteri Bottas.

raikkonen

Zapravo se čeka što će napraviti Ferrari s Kimijem Raikkonenom odnosno koga će angažirati umjesto Finca koji je i dalje jako brz, ali će ove jeseni zagaziti u 40. godinu života. A dok to čekanje traje, sve je izvjesnije kako će Ricciardo ostati u Red Bullu.

ricciardo

"Realno je da do Velike nagrade Belgije budem znao na čemu sam, i ja i ekipa. To je sve što mogu reći s obzirom da stalno tražite novosti", poručio je Ricciardo novinarima u Budimpešti.

ricciardo

Ricciardo je 1. maja proslavio 29 godina i najbolje godine u Formuli 1 su pred njim. U ovoj sezoni je trenutno peti u poretku vozača s osvojenih 118 bodova, uz dvije pobjede na Velikoj nagradi Kine i Velikoj nagradi Monaca. Hamilton i Vettel su debelo odmakli, njegova realnost je borba za treće mjesto koje u ovom trenutku drži ledeni Finac Kimi Raikkonen, kojeg bi upravo mogao zamijeniti u Ferrariju.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti