03. 08. 2018 - 09:24
PONOVO TUŽNE VIJESTI: Veliki F1 šampion u životnoj opasnosti,...
907
Shares
PONOVO TUŽNE VIJESTI: Veliki F1 šampion u životnoj opasnosti, hitno podvrgnut operaciji

LEGENDA OVOG SPORTA

PONOVO TUŽNE VIJESTI: Veliki F1 šampion u životnoj opasnosti, hitno podvrgnut operaciji

Sport.ba
03. 08. 2018 - 09:24
0
Shares

Jedan od najlegendarnijih i najupečatljivijih vozača Formule 1 u historiji sinoć je podvgnut teškoj transplataciji pluća. Riječ je o Niki Laudi. Austrijski 69-godišnjak nije viđen na posljednje dvije utrke F1 utrke u Hockeheimu i Budimpešti zbog misteriozne bolesti, a sada je napokon otkriveno o čemu se radilo.

lauda

"Zbog teškog stanja pluća Niki Lauda je podvrgnut transplantaciji u Općoj bolnici u Beču. Operacija je bila uspješna", stoji u službenom priopćenju bolnice, dok njemački mediji navode da je zahvat trajao pet sati. Lauda je tijekom vozačke karijere zamalo smrtno stradao u nesreći na Nürburgringu 1976. godine kada se zapalio njegov Ferrari, a 1997. i 2005. godine podvrgnut je dvjema transplantacijama bubrega.

lauda-nurnberg

Usprkos uspješnoj operaciji Sport Bild piše da se Lauda i dalje nalazi u životnoj opasnosti i da je prvi tjedan nakon transplantacije uvijek kritičan. Nadamo se da će se legenda ovog sporta i trostruki svjetski prvak brzo oporaviti i da ćemo ga ponovo vidjeti u krugovima Formule 1.

niki-lauda

(Sport.ba)

 

Učitaj još novosti