01. 08. 2018 - 12:02
SJEĆANJE NA LEGENDU: Evo u kakvom je stanju i kakve su...
907
Shares
SJEĆANJE NA LEGENDU: Evo u kakvom je stanju i kakve su prognoze za Michaela Schumachera

LEGENDARNI NIJEMAC

SJEĆANJE NA LEGENDU: Evo u kakvom je stanju i kakve su prognoze za Michaela Schumachera

Sport.ba
01. 08. 2018 - 12:02
0
Shares

Od kako je Michael Schumacher nastradao skijajući, doživjevši ogromne povrede, malo se zna o njemu. Njegova porodica ne želi da iznosi mnogo detalja u javnost, tek ponekad procuri neka informacija o njegovom stanju. Iako i sam proživljava životnu dramu, Rubens Barrichello u razgovoru za brazilske medije prisjetio se svog bivšeg momčadskog kolege Michaela Schumachera.

mihael

"Pokušao sam pronaći način da ga posjetim, no iz njegove obitelji odgovorili su mi da to ne bi bilo dobro ni za njega, ni za mene" - rekao je Barrichello u razgovoru za brazilski Globo u emisiji u kojoj je otkrio da je i sam početkom ove godine jedva preživio. Rubens je završio hitno u bolnici u siječnju ove godine zbog neizdržive glavobolje, a detaljnim pregledima otkriven mu je po život opasni tumor. Operisan je i tek je sada obožavateljima otkrio o čemu se točno radilo, a na pitanje novinara o zdravstvenom stanju bivšeg kolege nije mogao puno otkriti: "Nemam nažalost apsolutno nikakve novosti o Michaelu".

barikelo-sumaher

Dvojac je zajedno vozio u Ferrariju između 2000. i 2005. godine, a u tom vremenu Brazilac se često znao požaliti kako je Nijemac privilegiran. No rasprave se nisu nastavile po završetku karijere i Barrichello i Schumacher ostali su u dobrim odnosima. Od teške nesreće na skijanju u prosincu 2013. Michael je prikovan za krevet, a vijesti o njegovu zdravstvenom stanju dolaze na kapaljku, pogotovo nakon što je devet mjeseci nakon nesreće premješten na kućnu njegu u vilu u Švicarskoj.

sumi

"Jedino što možemo reći je da obitelji jako cijeni suosjećanje navijača. Sigurna sam da ljudi doista razumiju da njegovo zdravstveno stanje nije nešto što bismo trebali dijeliti s javnosti" - rekla je Schumijeva menadžerica Sabine Kehm.

"Nažalost, stanje Michaela Schumachera gotovo sigurno se neće popraviti. Priroda njegovih ozljeda, kao i informacije koje dobivamo svih ovih godina, sugeriraju kako je njegov mozak pretrpio veliku štetu. Kao posljedica toga, njegov mozak ne funkcionira kao moj ili vaš. I što je duže u takvom stanju, sve je teže očekivati poboljšanja" - kaže Shieff koji nije liječio Schumachera, no jako dobro zna što znače ozljede poput Michaelove.

sumaherr

Čelnik Ferrarija Jean Tead dao je samo jednu rečenicu na temu bivšeg višestrukog svjetskog prvaka: "Schumacher? Pustimo Michaela nek živi svoj život u miru", rekao je čelnik Ferrarija za argentinski Le Nacion. Tužna sudbina jedne legende, koja će zauvijek ostati upisana u anale automoto sporta u globalu.

(Sport.ba)

 

Učitaj još novosti