28. 07. 2018 - 16:29
ON JE PRVI "NAPLATIO" SREBRO: Prodao se prvi "Vatreni"!
907
Shares
ON JE PRVI

NAPUŠTA KLUB

ON JE PRVI "NAPLATIO" SREBRO: Prodao se prvi "Vatreni"!

Sport.ba
28. 07. 2018 - 16:29
0
Shares

Italijanski mediji potvrdili su kako je transfer Šime Vrsaljka u inter završena stvar. Očekuje se u skorije vrijeme kako će Atletico i italijanski klub ozvaničiti transfer ovog sjajnog hrvatskog beka koji napušta Španiju.

vrsaljkoo

Atletico Madrid pristao je na Interovu ponudu od 25 miliona eura. S tim što će Vrsaljko prvo na jednogodišnju pozajmicu za koju će italijanski klub isplatiti 8 miliona eura, dok će konačan potpis Vrsaljko uraditi krajem sezone kada će Inter na adresu osvajača Europske lige isplatiti dodatnih 17 miliona eura.

vrsaljkoooo

Italijanski mediji navode kako su trenutno u toku posljednji pregovori između čelnika Intera i hrvatskog igrača oko plate i obeštećenja koje će dobiti Atletico Madrid.

I sam Spalletti u nekoliko navrata je izjavio kako je Vrsaljko tip igrača koji mu se sviđa, te kako bi se savršeno uklopio u njegovu filozofiju.

luciano-spalletti

"Sviđa nam se Šime Vrsaljko jer je svestran. Svestrani igrači su nam potrebni jer je pred nama naporna sezona", izjavio je Interov trener Luciano Spalletti.

Vrsaljko će postati sedmo pojačanje Intera ovog ljeta, i mnogi su mišljenja da će on biti posljednji igrač koji će za sada pojačati Inter koji sa velikim ambicijama ulazi u sljedeću sezonu.

simevrsaljko-cropped-1v000lpyey4971jh4cwpm5oyfr

Inter je ovog ljeta na šest igrača potrošio 66 miliona eura, s tim što su Asamoah i de Vrij stigli bez odštete. Najviše novca potrošili su na Nainggolana, i to 38 miliona. Marinez, Dimarca i Politana plaćeni su oko 30-ak miliona eura.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti