18. 07. 2018 - 18:17
THOMPSON OTKRIO KO GA JE POZVAO NA DOČEK FUDBALERA U ZAGREB:...
907
Shares
THOMPSON OTKRIO KO GA JE POZVAO NA DOČEK FUDBALERA U ZAGREB:

BACIO MRLJU NA SVE

THOMPSON OTKRIO KO GA JE POZVAO NA DOČEK FUDBALERA U ZAGREB: "Rekli su mi dođi, molim te"

Sport.ba
18. 07. 2018 - 18:17
0
Shares

Selekcija Hrvatske ostvarila je odličan rezultat na Mundijalu, najveći je to uspjeh u historiji te reprezentacije, a na trgovima širom zemlje dočekalo ih je na stotine hiljada ljudi. Ono što je bacilo mrlju na sav uspjeh Hrvata je pojava kontraverznog pjevača Thompsona na dočeku u centru Zagreba.

screenshot-2

Povodom tog događaja oglasio se i sam pjevač: "Selektor (Zlatko) Dalić i (Luka) Modrić su me zvali i rekli da je to njihova želja da ja dođem u autobus i putujem s njima do Trga bana Jelačića. Ja sam ih pitao 'Jeste li vi sigurni?!'. Rekli su 'Da, molim te, dođi'", objelodanio je Perković za RTL.

 

"Znam da ima tih nekih negativnosti, ali ovo nije vrijeme za negativnost. To što su me (neki lokalni političari) nazvali fašističkim đubretom mislim da govori sve o njima. Svako ima pravo na izjavu i komentar, ali nema pravo da vrijeđa", smatra on. "Ja sam na Trgu pjevao pjesme koje su igrači naručivali (čak i jednu sa jasnom aluzijom na ustaštvo). Da je bilo prostora, otpjevao bih sve što bi mi tražili, čak i 'Čavoglave'", ne odstupa Perković od svojih stavova, a javlja RTL.

oiek9lmahr0cdovl29jzg4uzxuvaw1hz2vzl3b1bhnjbxmvwwpnn01eqv8vmwvmnmjmmjhjnjuzyznhzjziowy4yte5zmrjntrindyuanblz5gtas0cqgcbotab

"Ni na kraj pameti mi to nije bilo. Nikada naši navijači nisu to radili ("osim" što je Hrvatska bila kažnjena, a Josip Šimunić dobio veliku suspenziju, zbog dovikivanja sa oko 20.000 navijača uz ustaški poklič "Za dom spremni" poslije plasmana na prethodni Mundijal. Poruke podrške poslalo mu je 145.000 ljudi iz Hrvatske, a pomenuto ponašanje uopšte nije jedini primjer). Vidjeli ste koliko je tu dostojanstvo, emocija", rekao je Thompson, dodajući "da će održati koncert gdje god ga igrači zovu".

screenshot-6

Malo je ovo pretjerivanje od strane Hrvata, nije se baš politika morala uplitati u sve ali eto takav je ovaj prostor. Nikada se ovdje fudbal neće gledati samo kao fudbal, ili sport općenito.

screenshot-7

(Sport.ba)

 

Učitaj još novosti