15. 07. 2018 - 20:09
KOLINDA U SUZAMA DOČEKALA KRAJ: Izdržala je sva četiri gola...
907
Shares
KOLINDA U SUZAMA DOČEKALA KRAJ: Izdržala je sva četiri gola Francuza, ali OVO ju je slomilo

RUSIJA

KOLINDA U SUZAMA DOČEKALA KRAJ: Izdržala je sva četiri gola Francuza, ali OVO ju je slomilo

15. 07. 2018 - 20:09
0
Shares

Reprezentacija Hrvatske poražena je od Francuske sa 2:4 u finalu Svjetskog prvenstva i stigla je do najvećeg uspjeha u svojoj kratkoj historiji. Tako je nadmašen i uspjeh legendarne generacije '98., koja je predvođena Ćirom Blaževićem bila treća na Mundijalu u Francuskoj.

Ipak, Luki Modriću pripalo je laskavo priznanje za najboljeg igrača turnira. Sjajni veznjak Reala slavio je ispred Hazarda i Griezmanna. Upravo je bivši as zagrebačkog Dinama bio uzrok suza predsjednice Hrvatske Kolnde Grabar-Kitarović.

Kapiten "vatrenih" dobio je već spoemnuto laskavo priznanje i tako natjerao predsjednicu da zaplače. Interesantno da se Kolinda držala tokom svih 90 minuta velike borbe na stadionu "Lužnjiki", nije posustajala u bodrenju ekipe ni poslije jednog od četiri gola Francuske, ali kada je vidjela da je jedan Hrvat najbolji igrač Mundijala, emocije su pokuljale. I suze je bilo nemoguće zaustaviti.

Osim igraču Reala, ona je čestitala svakom fudbaleru ponaosob, kao i selektoru "vatrenih". Sigurno ponosna se vraća u zemlju...

(Sport.ba)

Učitaj još novosti