15. 07. 2018 - 20:25
LUDNICA: U Francuskoj neviđeno slavlje poslije velikog trijumfa
907
Shares
LUDNICA: U Francuskoj neviđeno slavlje poslije velikog trijumfa

OSVOJEN MUNDIJAL U RUSIJI

LUDNICA: U Francuskoj neviđeno slavlje poslije velikog trijumfa

Sport.ba
15. 07. 2018 - 20:25
0
Shares

Francuzi večeras slave pobjedu na Svjetskom prvenstvu u fudbalu dok je ispred Ajfelovog tornja priređen veliki vatromet, prenijeli su francuski mediji, koji su pod oznakom hitno javili da su Francuzi posle 20 godine ponovo svjetski šampioni.

Više od 90.000 ljudi okupilo se za vrijeme utakmice ispred Ajfelovog tornja koji je danas zatvoren za posjetioce. Slavlje u Parizu počelo je prije završetka utakmice a mnogi građani na društvenim mrežama postavljaju razne fotogafije euforije na ulicama.

Na kružnom autoputu oko Pariza vozila se kreću u bojama francuske zastave s građanima koji sviraju i pjevaju. Francuske vlasti koje su rasporedile 110.000 pripadnika snaga bezbjednosti po cijeloj zemlji, pozvali su danas građane i navijače da i od njih zavisi bezbjednost, ne samo od policije.

Francuska je imala slavljenički vikend, pošto je juče bio državni praznik, Dan pada Bastilje, i u Parizu je održana tradicionalna vojna parada.

Predsjednik Francuske Emmanuel Macron se nalazi u Moskvi gdje je na stadionu gledao utakmicu. On je ranije danas razgovarao s predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom, kojeg je pohvalio za odlično organizovanje prvenstva i šaljivo rekao da je došao po trofej.

Francuska je pobijedila Hrvatsku sa 4:2.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti