12. 07. 2018 - 17:03
BARCA PREDSTAVILA ARTHURA I NAJAVILA LENGLETA: Ovo je samo...
907
Shares
BARCA PREDSTAVILA ARTHURA I NAJAVILA LENGLETA: Ovo je samo uvod, najbolje tek slijedi - biće to Barca iz najljepših snova!

SILNO ŽELE HAZARDA

BARCA PREDSTAVILA ARTHURA I NAJAVILA LENGLETA: Ovo je samo uvod, najbolje tek slijedi - biće to Barca iz najljepših snova!

Sport.ba
12. 07. 2018 - 17:03
0
Shares

Nakon što je završilo predstavljanje Arthura, Barcelona je na službenim klupskim stranicama potvrdila kako je aktivirala otkupnu klauzulu tešku 36 miliona eura sada već bivšeg igrača Seville, Clementa Lengleta. 23-godišnji stoper petogodišnji ugovor će potpisati u petak, a otkupna klauzula postavljena je na 300 miliona eura.

lenglet

Ujedno, Barselona neće dozvoliti sličnu stvar kao Sevilla s nižom otkupnom klauzulom, pa je pred sjajnog defanzivca postavila izlaznu klauzulu od čak 300 miliona. Lenglet je za samo jednu sezonu u Andaluziji oduševio odličnim igrama i već obezbijedio transfer u Barselonu, gdje ga čeka prejaka konkurencija u Piqueu, Umtitiju i Vermaelenu. Skoro pa sigurno Mina je već otpisan na "Nou Campu". Ranije je bivši stoper Seville igrao za Lorient, prošao je sve mlađe selekcije reprezentacije Francuske, ali još nije debitovao za A tim.

Nakon potvrde veznjaka Arthura i braniča Lengleta, Barcelona je krenula u jačanje ionako moćnog napada. Vodeći španski mediji predvođeni Sportom tako navode kako su čelnici katalonskog kluba uspostavili kontakt s predstavnicima Edena Hazarda. Novinar Gerard Romero piše kako je Eden Hazard jedna od opcija, ali je teško izvediva zbog visoke cijene koju Chelsea traži za ovog Belgijanca.

"Ne želim pričati o igračima koji nisu dio Barcelone. Danas je Arthurov dan i to bi se trebalo poštovati", poručio je Eric Abidal, koji tako nije ni negirao mogući transfer. Treba naglasiti da sjajnog ofanzivca Plavaca želi i Real, te bi tu mogli gledati pravi rat između španskih velikana.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti