12. 07. 2018 - 16:47
CONTE JE BIVŠI, STIŽE SARRI I S NJIM VRHUNSKA POJAČANJA: Ovo...
907
Shares
CONTE JE BIVŠI, STIŽE SARRI I S NJIM VRHUNSKA POJAČANJA: Ovo će biti izuzetno moćan Chelsea

SKY SPORTS

CONTE JE BIVŠI, STIŽE SARRI I S NJIM VRHUNSKA POJAČANJA: Ovo će biti izuzetno moćan Chelsea

Sport.ba
12. 07. 2018 - 16:47
0
Shares

Chelsea je službeno bez trenera, Antonio Conte dobio je otkaz, prenosi SkySports, a novi trener trebao bi, prema najavama, postati Maurizzio Sarri. Već neko vrijeme se nagađalo o ovom scenariju, a danas se konačno i obistinio.

conte-1

Plavci su nakon osvajanja šampionske titule odigrali vrlo lošu sezonu i nisu uspjeli izboriti plasman u Ligu prvaka, te je promjena trenera bio sasvim logičan ishod. Conte je prethodno tvrdio da je njegov posao samo treniranje igrača i vođenje tima, kao i da se ne zamara s glasinama. Sada je sigurno da će Roman Abramovich morati isplatiti pozamašnu svotu novca za prijevremeni rastanak s Italijanom. Spominje se cifra od čak 11 miliona eura.

roman-abramovic-2-620x350

Umjesto njega, na klupu Chelseja najvjerovatnije će doći bivši trener Napolija Maurizio Sarri, a s njim ujedno i nekoliko pojačanja. Engleski mediji tvrde da je veoma blizu "Stamford Bridgea" sjajni veznjak Napolitanaca Jorginho, kao i Juventusov dvojac Daniele Rugani i Gonzalo Higuain. Upravo je Argentinac odlično sarađivao sa Sarrijev podno Vezuva.

Prema navodima Calciomercata, Juventus je odlučio prodati Gonzala Higuaina. Dovođenjem Cristiana Ronalda, nastala je gužva u napadu stare dame i čini se kako bi najdeblji kraj u toj situaciji mogao izvući 30-godišnji Urugvajac. Isti medij navodi kako bi Higuaina u svoje redove doveo Chelsea, dok bi čelnici torinskog kluba za njega tražili oko 55 miliona eura. Novac je to koji bi im pomogao u 'pokrivanju' Ronaldovog transfera, ali bi uštedjeli i dodatnih 8 miliona eura koliko iznosi Argentinčeva godišnja plata.

dries-mertens-napoli-1klxphta77k3d1uti2wmjfc6dn

Zanimljivo, u Chelsea se vraća i Gianfranco Zola. Idol navijača londonskog kluba sa kraja prošlog vijeka biće desna ruka svom zemljaku, te mu predstavljati veliku pomoć u periodu adaptacije na engleski fudbal. Prema informacijama s Apenina put Londona bi mogao i Dries Mertens. Imao je Belgijanac dvije sjajne sezone na "San Paolu", pominjalo se da bi mogao da napusti klub ovog ljeta, ali mu je istekla otpusna klauzula od 28 miliona, sada se njegova vrijednost procenjuje na 40 miliona eura. 

Podsjećamo, Conte je na klupi Chelseaja u prvoj sezoni osvojio titulu prvaka, da bi u prošloj sezoni, osvojio FA Cup. Ipak, činjenica da neće igrati Ligu prvaka bila je očito itekako otežavajuća situacija...

(Sport.ba)

Učitaj još novosti