11. 07. 2018 - 23:23
SKRIVENI HEROJ: O njemu niko ne priča, a najzaslužniji je za...
907
Shares
SKRIVENI HEROJ: O njemu niko ne priča, a najzaslužniji je za hrvatsko finale

ODLIČNI DEFANZIVAC

SKRIVENI HEROJ: O njemu niko ne priča, a najzaslužniji je za hrvatsko finale

Sport.ba
11. 07. 2018 - 23:23
0
Shares

Hrvatska je ostvarila svoj san, ovjerila je plasman u finale Svjetskog prventsva u Rusiji. Učinila je svoje navijače ponosnima i ostvarili najbolji plasman u historiji reprezentacije. Zasluge za pobjedu snove svi, svi igrači na terenu i van njega dali su sve od sebe, a isto tako i cilj se ravnomjerno raspoređuje.

screenshot-1

Golove za Hrvatsku dali su Perišić i Mandžukić. Svaka čast Ivanu Perišiću i Mariju Mandžukiću na golovima, no pravi heroj je Šime Vrsaljko. Šime je bio upitan za ovu utakmicu, no zadarski heroj stisnuo je zube i odigrao jednu od najboljih partija u dresu reprezentacije.

screenshot-5

Osim sjajne asistencije za Perišića, Vrsaljko je Hrvatsku spasio sigurnog gola u prvom produžetku. Sjajno je pucao glavom Harry Kane nakon ubačaja iz kornera i uhvatio Subašića na krivoj nozi, no tu je bio Šime Vrsaljko koji je to sve sjajno ispratio i očistio loptu sa same gol linije.

c152f315a4b1375d01cf

Vrsaljko je pokazao kako se igra za državni grb, selekcija Hrvatske imat će malo vremena za slavlje jer ih već u Nedjelju očekuje finalni susret sa Francuskom. Biće to meč koji su tamošnji navijače čekali godinama, a vidjet ćemo kako će se završiti.

 

(Sport.ba)

 

Učitaj još novosti