11. 07. 2018 - 23:30
Perišić: Pokazali smo jedan novi karakter, a i u finalu ćemo...
907
Shares
Perišić: Pokazali smo jedan novi karakter, a i u finalu ćemo dati sve od sebe!

HRVATSKI JUNAK ODUŠEVLJEN

Perišić: Pokazali smo jedan novi karakter, a i u finalu ćemo dati sve od sebe!

Sport.ba
11. 07. 2018 - 23:30
0
Shares

Hrvatska je u finalu Mundijala u Rusiji! Ivan Perišić je bio apsolutni junak polufinalne utakmice protiv Engleske (2:1). Ofanzivac Intera prvo je pogodio za izjednačenje, nakon toga odmah uzdrmao stativu, da bi u 109. minuti asistirao za Mandžukića i plasman u historijsko finale. Bio je presretan nakon posljednjeg Cakirovog zvižduka.

"Ovo je nešta neopisivo. Svaka čast igračima i navijačima. Opet smo pokazali karakter, tri puta smo gubili na turniru i vraćali se svaki put. Prije taj karakter nismo pokazivali i to je veliki plus za nas na ovom turniru", rekao je nakon pobjede pa dodao:

"Svi smo umorni, ušli smo nonšalantno u utakmicu i primili smo gol. Vratili smo se u drugom poluvremenu, dominirali smo, Pickford je bio nevjerovantan i mogli smo i ranije riješiti utakmicu."

U finalu Hrvatsku čeka Francuska, koja ju je prije tačno 20 godina u polufinalu SP-a 1998. zaustavila zahvaljujući pogocima Thurama. Sada je prilika za slatku osvetu.

"Svi se sjećamo te utakmice i koliko je to bolno. Sad igramo finale, mi nemamo šta izgubiti, oni su favoriti, ali mi ćemo dati sve od sebe pa ćemo vidjeti", zaključio je Perišić.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti