11. 07. 2018 - 23:10
HRVATSKA POSTAVLJA REKORDE: Ostvarili nešto što niko nikada u...
907
Shares
HRVATSKA POSTAVLJA REKORDE: Ostvarili nešto što niko nikada u historiji prvenstava nije

ODLIČNA UTAKMICA

HRVATSKA POSTAVLJA REKORDE: Ostvarili nešto što niko nikada u historiji prvenstava nije

Sport.ba
11. 07. 2018 - 23:10
0
Shares

Hrvatska je finalsita Svjetskog prventstva. Odlično motivisana selekcija obradovala je milione navijača, ali i neutralnih ljubitelja fudbala koje su kupili svojim partijama. Odlično se Hrvatska nosila sa velikim Englezima, Gordi Albion je poveo u 5. minuti golom Trippiera, ali se Hrvati nisu predavali. Izjednačio je Perišić, i odveo utakmicu u produžetke, a onda u drugom produžetku gol Mandžukića za delirijum na tribinama, ali i ispred miliona malih ekrana.

 

 

Dalićeva momčad je tako postala prva momčad u povijesti koja je u tri utakmice zaredom u nokaut fazi velikih natjecanja igrala produžetke i prošla.

screenshot-2

Hrvatska nije jedina reprezentacija koja je na SP-u triput igrala produžetke, ali prva zaredom. Triput je u produžetke išla Belgija 1986. godine i Argentina na prošlom SP-u. Argentinci su u osmini finala nakon produžetka izbacili Švicarsku, u polufinalu na penale Nizozemsku, ali su u finalu izgubili od Njemačke. Ovo je vjerovatno najveći uspjeh hrvatskog sporta ikada, a zasigurno je najveći uspjeh fudbala u Hrvatskoj od kako postoji ta država.

 

(Sport.ba)

 

Učitaj još novosti